Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 18:49

Άγγελα Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο

Άγγελα Μέρκελ: Η Ελλάδα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο

Η Ευρωζώνη έχει ξεπεράσει την περίοδο των προγραμμάτων διάσωσης, καθώς η Ελλάδα έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο και όλες οι οικονομίες βρίσκονται σε ανάπτυξη, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο η Αγγελα Μέρκελ.

Η πολιτική της Ευρωζώνης και στο μέλλον θα βασίζεται στην αλληλεγγύη και στην ισχύ σαφών κανόνων πρόσθεσε.

Ά. Μέρκελ: Με γνώμονα το συμφέρον της Γερμανίας και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη λαμβάνονταν οι αποφάσεις του Βερολίνου για την κρίση του ευρώ

Η γερμανική κυβέρνηση ελάμβανε τις αποφάσεις σε σχέση με την Ευρωζώνη με γνώμονα τα συμφέροντα της χώρας και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και αυτό θα εξακολουθήσει να συμβαίνει, δήλωσε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ιταλό Πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του μεταβατικού Προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και πιθανότατα επόμενου υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ότι κατά το παρελθόν η Γερμανία έκανε λάθη και δεν επιτρέπεται πλέον να υπαγορεύει στις άλλες χώρες την κατεύθυνση, η κυρία Μέρκελ ανέφερε: "Υπήρχε μια τρόικα, η οποία ξανά και ξανά προσδιόριζε τους όρους. Υπάρχουν και υπήρχαν και κατά το παρελθόν στις αποχρώσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων κατ΄επανάληψη διαφορετικές απόψεις, αλλά πάντα βρίσκαμε έναν κοινό δρόμο, ο οποίος και εκπροσωπούσε τα συμφέροντα της Γερμανίας, αλλά και καθιστούσε εφικτή την αλληλεγγύη στην Ευρώπη. Και έτσι θα είναι και στο μέλλον. Έχουμε για αυτό σαφείς αρχές στη βάση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης και αυτή τη στάση θα τηρήσουμε. Το θέμα τώρα όμως είναι να εξασφαλίσουμε την ανάπτυξη και να προωθήσουμε καινοτομίες και πάνω σε αυτό εργαζόμαστε και από κοινού".

Διαβάστηκε 1738 φορές