Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 10:59

Η ΔΕΗ ξεκινά τη λειτουργία του «Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΗ Ενεργειακό Ινστιτούτο»

Η ΔΕΗ ξεκινά τη λειτουργία του «Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΗ Ενεργειακό Ινστιτούτο»

Την ίδρυση του Ι.Ι.Ε.Κ. "ΔΕΗ Ενεργειακό Ινστιτούτο", που σε λίγες ημέρες ξεκινά την λειτουργία του στο ενεργειακό κέντρο Δυτικής Μακεδονίας με δύο ειδικότητες, ανακοίνωσε ο Διευθυντής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της ΔΕΗ, Γιάννης Καρέλλης. Η ΔΕΗ, σε μια κίνηση συμβολισμού, ξεκινά την λειτουργία του εν λόγω Ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ι.Ε.Κ) από την καρδιά του βόρειου ενεργειακού συστήματος της χώρας, όπου λειτουργούν τα μεγαλύτερα ορυχεία λιγνίτη και είναι εγκατεστημένες οι περισσότερες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

«Φιλοδοξούμε, βασιζόμενοι στις εμπειρίες της ΔΕΗ, στην τεχνογνωσία του Ανθρώπινου Δυναμικού της και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων, το Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΗ να καταστεί ένας από τους κορυφαίους εκπαιδευτικούς οργανισμούς και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της περιοχής» σημείωσε ο κ. Καρέλλης υπογραμμίζοντας ότι θέλουμε «να δώσουμε στους νέους εναλλακτικές διαδρομές με στόχο την επαγγελματική τους αποκατάσταση».

Η ΔΕΗ διαθέτει δικές της σχολές εκπαίδευσης για το προσωπικό της αλλά στην παρούσα συγκυρία, αξιοποιώντας το ισχυρό όνομα που διαθέτει και τη μεγάλη τεχνική εμπειρία στις μηχανολογικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κάθε είδους, αποφάσισε να αξιοποιήσει αυτό το απόθεμα καταρτίζοντας και προσφέροντας επαγγελματικά προσόντα σε νέους και νέες.

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο νέο Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΗ Ενεργειακό Ινστιτούτο είναι:

-Τεχνικός Εσωτερικών Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων, όπου ο απόφοιτος της συγκεκριμένης ειδικότητας είναι σε θέση να εκτελεί εργασίες εγκατάστασης ηλεκτρικών παροχών έλεγχο ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, χρήση διαφόρων οργάνων και εργαλείων.

-Τεχνικός Αυτοματισμών, όπου ο απόφοιτος της ειδικότητας είναι ικανός να εργάζεται η να εκτελεί εργασίες επισκευής ή και συντήρησης αυτοματοποιημένων εγκαταστάσεων

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης και Διευθυντή Σπουδών του Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΗ, Δημήτρη Σαρρή, οι απόφοιτοι των δυο αυτών ειδικοτήτων μπορούν να εργαστούν σε βιομηχανίες ενέργειας, σε κατασκευαστικές εταιρίες, σε εγκαταστάσεις κλιματισμού, πυροπροστασίας, επεξεργασίας λυμάτων, και ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι.

Οι απόφοιτοι, μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισής τους στο Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΗ, λαμβάνουν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης (Β.Ε.Κ.) και μετά τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις πιστοποίησης, λαμβάνουν Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5.

Η διάρκεια σπουδών είναι πέντε εξάμηνα, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι η θεωρητική και εργαστηριακή κατάρτιση, συνολικής διάρκειας 1.200 ωρών και το ένα πρακτικής άσκησης ή μαθητείας, συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

Οι εγκαταστάσεις του Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΗ Ενεργειακό Ινστιτούτο βρίσκονται στο εκπαιδευτικό κέντρο που διαθέτει η επιχείρηση στο Ορυχείο Καρδιάς και αποτελούνται από κτίρια 4.500 τετραγωνικών μέτρων με επτά αίθουσες διδασκαλίας, τρεις αίθουσες πληροφορικής, 14 εργαστήρια και ένα αμφιθέατρο.

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις αρχές του Οκτωβρίου και θα διεξάγονται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, για 15 εβδομάδες, πρωί ή απόγευμα, ανάλογα με τις προτιμήσεις των ενδιαφερομένων. Τέλος οι σπουδαστές θα μετακινούνται δωρεάν με λεωφορεία που θα δρομολογηθούν σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη.

Διαβάστηκε 2223 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων