Δευτέρα, 03 Ιανουαρίου 2022 19:02

Τ. Θεοδωρικάκος προς πακιστανική κοινότητα: Δεν ακυρώνεται κανένα πρόστιμο για μάσκες που επιβλήθηκε στην πλατεία Συντάγματος

Τ. Θεοδωρικάκος προς πακιστανική κοινότητα: Δεν ακυρώνεται κανένα πρόστιμο για μάσκες που επιβλήθηκε στην πλατεία Συντάγματος

Απάντηση προς την πακιστανική κοινότητα, ότι δεν πρόκειται να ακυρωθεί κανένα πρόστιμο που επιβλήθηκε στην πλατεία Συντάγματος το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, για μη χρήση μάσκας, έστειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ σε ανάρτηση του στα social media, τονίζει: «Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους».

Σημειώνεται ότι σε ελέγχους που έγιναν από τους αστυνομικούς στην πλατεία Συντάγματος, όπου είχαν συγκεντρωθεί Πακιστανοί μετανάστες για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου, βεβαιώθηκαν 60 παραβάσεις σε βάρος συγκεντρωθέντων, που δεν φορούσαν μάσκες.

Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδας- Πακιστάν, με αφορμή αυτό το γεγονός, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με την οποία ζητεί συγγνώμη και την επιείκεια του, καθώς δεν ήταν εις γνώση τους ότι δεν θα πραγματοποιούνταν εφέτος, όπως συνέβαινε κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων και η προσέλευση των μεταναστών στην πλατεία Συντάγματος ήταν αυθόρμητη και όχι οργανωμένη.

Αναλυτικά στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του Συνδέσμου, αναφέρεται:

«Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδας- Πακιστάν θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η συγκέντρωση Πακιστανών υπηκόων την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα ήταν αυθόρμητη και όχι οργανωμένη.

Δεν ήταν σε γνώση μας ότι οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων δεν θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Συντάγματος όπως κάθε χρόνο.

Τα μέλη μας μόλις ενημερώθηκαν από τις αστυνομικές Αρχές αποχώρησαν αμέσως ειρηνικά.

Θα θέλαμε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να δείξει επιείκεια στα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, για ακύρωσή τους.

Ως Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδα- Πακιστάν θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ενεργούμε σύμφωνα με τους νόμους και τις αρχές του Ελληνικού Κράτους.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. Να είστε καλά.

Με εκτίμηση

SYED MOHAMMAD JAMIL

Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Ελλάδας- Πακιστάν».

Ο κ. Θεοδωρικάκος, απέρριψε το αίτημα και στην ανάρτηση του στα social media, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δεν πρόκειται να ακυρώσουμε κανένα πρόστιμο που επέβαλε η Ελληνική Αστυνομία στα μέλη της πακιστανικής κοινότητας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα γιατί δεν φορούσαν μάσκα. Οι νόμοι είναι νόμοι και ισχύουν για όλους ακόμη κι αν η παρουσία των ανθρώπων αυτών ήταν πράγματι αυθόρμητη».

Διαβάστηκε 1267 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων