Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014 19:58

Διαφωνούν οι πρυτάνεις με τις ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές

Διαφωνούν οι πρυτάνεις με τις ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές

Κατά των νομοθετικών ρυθμίσεων του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές τάσσεται το προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, κάνοντας λόγο για προβλήματα στο σύνολο των Πανεπιστημίων της χώρας.

«Αδιαφορώντας για τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρουν κατά μείζονα λόγο οι ψηφισθείσες κατά τον περασμένο Μάιο, αλλά και οι σχεδιαζόμενες νέες ρυθμίσεις, το υπουργείο Παιδείας οδηγεί στην υποβάθμιση της ποιότητας των σπουδών χιλιάδων φοιτητών/φοιτητριών και στην ουσιαστική συρρίκνωση των Περιφερειακών Πανεπιστημίων. Παράλληλα, το μέτρο αυτό θα θίξει και τα Κεντρικά Πανεπιστήμια, τα οποία θα καταρρεύσουν υπό το βάρος τής, για ακόμη μια φορά, αλόγιστης και άμετρης αύξησης των φοιτητών τους, σε συνδυασμό με την αύξηση των εισακτέων σε πολλά ακαδημαϊκά Τμήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων καλεί το υπουργείο Παιδείας να μην προχωρήσει σε καμία νέα ρύθμιση για επιπλέον μετεγγραφές, αλλά να διαβουλευθεί με τα Πανεπιστήμια «προκειμένου να ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ομαλή ακαδημαϊκή λειτουργία των Ιδρυμάτων».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, πάντως, αναφέρεται ότι το θέμα των μετεγγραφών θα συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ και τους προέδρους των ΤΕΙ. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει νέα ρύθμιση πέραν αυτής που ψηφίστηκε από τη Βουλή τον περασμένο Μάιο.

 

Διαβάστηκε 1849 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων