Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014 12:28

Η Μόσχα δημιουργεί Ταμείο για να βοηθήσει τις εταιρείες της που πλήττονται από τις δυτικές κυρώσεις!

Η Μόσχα δημιουργεί Ταμείο για να βοηθήσει τις εταιρείες της που πλήττονται από τις δυτικές κυρώσεις!

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών θα δημιουργήσει ταμείο ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ρουβλίων το 2015 από χρήματα που προορίζονταν για το Συνταξιοδοτικό Ταμείο και από ποσά του φετινού προϋπολογισμού που δεν χρησιμοποιήθηκαν, ώστε να βοηθηθούν εταιρίες που πλήττονται από τις κυρώσεις, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα τον υπουργό Οικονομικών Αντον Σιλουάνοφ.
Οι δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Μόσχας για την εμπλοκή της στην ουκρανική κρίση έχουν περιορίσει την πρόσβαση σε ξένα κεφάλαια των μεγαλύτερων ρωσικών τραπεζών και των πετρελαϊκών εταιριών.
Ορισμένες εταιρίες έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να τις βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης αυτής, μεταξύ τους η πετρελαϊκή Rosneft που δηλώνει ότι χρειάζεται οικονομική βοήθεια 1,5 τρισεκατομμυρίου ρουβλίων (39,70 δισεκατομμύρια δολάρια).
Ο Σιλουάνοφ δήλωσε ότι η απόφαση να σταματήσει η μεταφορά χρημάτων στο Συνταξιοδοτικό Ταμείο θα ενισχύσει τον προϋπολογισμό κατά επιπλέον 309 δισ. ρούβλια (8,18 δισ. δολάρια).

 

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι: tsegkanews.gr

Διαβάστηκε 1724 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων