Τρίτη, 21 Οκτωβρίου 2014 19:54

ΠΟΕΣΥ: Η κυβέρνηση στοχεύει στην πλήρη κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων

ΠΟΕΣΥ: Η κυβέρνηση στοχεύει στην πλήρη κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων

 

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) με ανακοίνωσή του κατήγγειλε «την νέα κυβερνητική παρέμβαση στο σύστημα των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων».
Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΥ, «επινοώντας τεχνάσματα προκειμένου να παραβιάζεται η συνταγματική υποχρέωση για την έκδοση διαιτητικής απόφασης, όταν δεν επιτυγχάνεται συμφωνία για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η κυβέρνηση κατήργησε και πάλι τη Διαιτησία τρεις μήνες μετά την ακύρωση της Π.Υ.Σ. 6 /28-2-2012 από το ΣτΕ, που δέχθηκε αίτηση ακύρωσης», που άσκησε η Ομοσπονδία.
Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ προστίθεται επίσης ότι «την ολοκληρωτική κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων σηματοδοτεί η αναδρομική εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων, ακόμη και για διαιτητικές αποφάσεις που είχαν εκδοθεί μετά την απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε την Π.Υ.Σ. 6/28-2-2012. Με πρόσχημα τη συμμόρφωση σε εκείνη την απόφαση, η κυβέρνηση ματαίωσε κάθε δυνατότητα ρύθμισης των όρων αμοιβής και εργασίας από τους φορείς της συλλογικής διαπραγμάτευσης. Πρόκειται για μία ακόμη αναστολή θεμελιώδους συνταγματικής διάταξης, εναντίον της οποίας η ΠΟΕΣΥ καλεί τα μέλη της και όλους τους δημοσιογράφους να αντιτάξουν με κάθε τρόπο τις δίκαιες αξιώσεις μας και την αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα».

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι:

https://www.facebook.com/pages/tsegkanewsgr/248970795252535

Διαβάστηκε 1871 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων