Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014 14:09

O στρατιώτης που "γονάτισε" στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

O στρατιώτης που "γονάτισε" στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

Μπροστά στον Ανδριάντα του Γέρου του Μωριά τερμάτισαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που πήραν μέρος στο 1ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου 25ης Μαρτίου 1821 στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας διοργάνωσε αυτή την επετειακή πορεία Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στα πλαίσιο τους εορτασμού της Εθνικής Επετείου.

Η τελετή έναρξης έγινε τη Δευτέρα 17 Μαρτίου στην Αρεόπολη, την Τρίτη 18 Μαρτίου από το Γύθειο και την τελευταία ημέρα Τετάρτη 19 Μαρτίου ξεκίνησαν από τα Άνω Δολιανά (Αγ. Ιωάννης) με κίνηση στο δρομολόγιο Άνω Δολιανά – Ρίζες – Λιθοβούνια – Στενό – Νεοχώρι – Αγ. Βασίλειος – Πέλαγος – Α/Δ Τρίπολης – Τρίπολη (Πλατεία Άρεως).

Όσοι κατέφθαναν στην πλατεία Άρεως μπροστά στον Γέρο του Μοριά ήταν φανερά κουρασμένοι αλλά κανένας δεν ήταν μετανιωμένος, το αντίθετο ήταν υπερήφανοι που έτρεξαν για την Πατρίδα και τους Ήρωές της !

Τραγική ειρωνία…Σαν σήμερα Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας παραπέμπονται σε δίκη με τις κατηγορίες της συνωμοσίας και της εσχάτης προδοσίας.

Η πορεία ήταν 85 χιλιομέτρων στην οποία συμμετείχαν 72 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από όλη την Ελλάδα που έτρεξαν το δρόμο με φορτίο πορείας και οπλισμό!

πηγή

φωτογραφίες: ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ http://voltastintripoli.blogspot.gr/2014/03/1_19.html

Διαβάστηκε 3106 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 13:16

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων