Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 03:07

Φυλάκιση σε μητέρα που τιμωρούσε τον 3χρονο γιο της κλείνοντας τον σε σκοτεινό δωμάτιο

Φυλάκιση σε μητέρα που τιμωρούσε τον 3χρονο γιο της κλείνοντας τον σε σκοτεινό δωμάτιο

Μια μητέρα που τιμωρούσε τον 3χρονο γιο της κλείνοντας τον σε ένα σκοτεινό δωμάτιο καταδικάστηκε στη Σουηδία σε ποινή φυλάκισης με αναστολή και αναγκάστηκε να δώσει αποζημίωση στο παιδί της, όπως έγινε γνωστό από δικαστική πηγή.

Τη μητέρα αυτή, μια Ταϊλανδέζα 36 ετών, κατήγγειλε ο Σουηδός πατέρας του παιδιού με τον οποίο ακόμη ζούσε την εποχή των γεγονότων.

Το δικαστήριο καταδίκασε χθες Τρίτη τη μητέρα σε πρόστιμο 15.000 κορώνων (λίγο περισσότερο από 1.500 ευρώ) και σε ποινή φυλάκισης με αναστολή.

Με δεδομένης της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο γονιών, που πλέον είναι χωρισμένοι, το δικαστήριο βασίστηκε στην ομολογία της μητέρας.

Αυτή παραδέχθηκε ότι έκλεινε τον γιο της σε μια σάουνα «μία ή δύο φορές τον μήνα» από τον Αύγουστο ως τον Νοέμβριο του 2015 «επί δύο ή τρία λεπτά», όταν «δεν ήταν υπάκουος».

Το δικαστήριο ταύτισε την ποινή αυτή με «κράτηση» και επιπλέον αναγνώρισε στην κατηγορούμενη το αδίκημα των «απειλών», καθώς η ίδια παραδέχθηκε ότι έλεγε στον γιο της: «αν το ξανακάνεις αυτό, θα σε βάλω στη σάουνα».

Η Σουηδία είναι μια πρωτοπόρος χώρα στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, καθώς ήταν η πρώτη που κατέστησε παράνομη τη σωματική τιμωρία το 1979.

Διαβάστηκε 1406 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 03:16