Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017 15:13

Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Τραμπ το Σάββατο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σκοπεύει να επωφεληθεί της τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο, για να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του και για να ανταλλάξουν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση των διμερών σχέσεων, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ερωτηθείς αν θα συζητήσουν το ζήτημα της Ουκρανίας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε ότι είναι απίθανο να έχουν ουσιαστικές συνομιλίες για ολόκληρο το φάσμα των θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι χώρες τους, καθώς πρόκειται για την πρώτη επαφή τους μετά την ορκωμοσία του Τραμπ.

Ερωτηθείς σχετικά με δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι ο Τραμπ ετοιμάζεται να άρει ή να χαλαρώσει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ο Πεσκόφ δήλωσε: «Δεν γνωρίζω τίποτε γι' αυτό».

Ο Πεσκόφ διευκρίνισε πως η τηλεφωνική επικοινωνία θα λάβει χώρα αύριο το βράδυ ώρα Μόσχας.

Την ίδια ημέρα ο Τραμπ θα έχει επίσης τηλεφωνική συνομιλία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και το τηλεφώνημα αυτό αναμένεται να επικεντρωθεί στη Ρωσία, έκανε γνωστό πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Ο Τραμπ έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι, στο πλαίσιο της προσέγγισης που επιδιώκει με τη Μόσχα, είναι έτοιμος να επανεξετάσει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ουάσινγκτον στη Ρωσία σε σχέση με την προσάρτηση εκ μέρους της το 2014 της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας.

Διαβάστηκε 1400 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων