Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 05 Μαΐου 2017 05:44

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε την ακύρωσης και αντικατάσταση του Obamacare

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε την ακύρωσης και αντικατάσταση του Obamacare

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όπου την πλειοψηφία έχουν οι ρεπουμπλικάνοι, ενέκρινε σήμερα ένα ψήφισμα για την ακύρωση και την αντικατάσταση του εμβληματικού νόμου για την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση του Μπαράκ Ομπάμα, εξέλιξη που χαρακτηρίζεται μια ρεβάνς για τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την υλοποίηση μιας από τις βασικές προεκλογικές του υποσχέσεις.

Οι κοινοβουλευτικοί ενέκριναν το κείμενο στη σημερινή ψηφοφορία εν μέσω μιας εξαιρετικά τεταμένης ατμόσφαιρας, με οριακή πλειοψηφία, ήτοι 217 ψήφους υπέρ έναντι 213 κατά, καθώς όλοι οι δημοκρατικοί και περίπου είκοσι ρεπουμπλικάνοι βουλευτές ψήφισαν όχι. Η συζήτηση μεταφέρεται τώρα στη Γερουσία, την άνω Βουλή των ΗΠΑ, όπου αναμένεται πως το κείμενο θα τροποποιηθεί κατά μεγάλο μέρος του τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Ντ. Τραμπ, θριαμβολογώντας για την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπόσχεται να «τελειώσει» το Obamacare

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε σήμερα ότι θα «τελειώσει» με το σύστημα ασφάλισης υγείας που είχε θέσει σε εφαρμογή ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα, προβλέποντας μια «απίστευτη νίκη» μετά την έγκριση της μεταρρύθμισης που εκπόνησαν οι ρεπουμπλικάνοι από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με οριακή πλειοψηφία.

Ο Τραμπ, περιστοιχισμένος από ηγέτες των ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, εμφανίστηκε βέβαιος ότι το σχέδιο των ρεπουμπλικάνων θα εγκριθεί από τη Γερουσία και ότι θα γίνει ακόμη καλύτερο. Επισήμανε πως είχε «πει εδώ και καιρό» πως το λεγόμενο Obamacare δεν θα συνέχιζε να εφαρμόζεται, το χαρακτήρισε «μια αποτυχία» και «νεκρό». «Θα το τελειώσουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε πολλά άλλα πράγματα», συμπλήρωσε, τονίζοντας ακόμη πως εάν η κυβέρνησή του δεν πληρώσει λύτρα -κατά τον όρο που χρησιμοποίησε- στα ασφαλιστικά ταμεία και στις ασφαλιστικές εταιρείες, το τρέχον σύστημα θα πάψει να υπάρχει.

Διαβάστηκε 1705 φορές