Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 14:19

Β. Σόιμπλε: Οι μεταρρυθμίσεις της Αθήνας είναι «προς τη σωστή κατεύθυνση»

Β. Σόιμπλε: Οι μεταρρυθμίσεις της Αθήνας είναι «προς τη σωστή κατεύθυνση»

Τα μέτρα λιτότητας που ελήφθησαν από την Αθήνα πηγαίνουν «προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πριν από τη συνάντηση στις Βρυξέλλες στη διάρκεια της οποίας μπορεί να βρεθεί μια συμφωνία για την Ελλάδα.

«Αυτό που η κυβέρνηση και το ελληνικό κοινοβούλιο αποφάσισαν είναι σημαντικό, πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Σόιμπλε στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε στο Βερολίνο με τον γάλλο υπουργό Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ.

«Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις είναι αποφασιστικής σημασίας για τη βελτίωση της ελληνικής ανάπτυξης», πρόσθεσε ο Σόιμπλε.

Η δήλωση αυτή γίνεται πριν από τη συνεδρίαση που θα έχουν το απόγευμα οι 19 υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, που μετέχουν στο Eurogroup, και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που εμπλέκονται στο τρίτο πρόγραμμα αρωγής ύψους 86 δισεκ. ευρώ που χορηγήθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο 2015.

Η συνάντηση στις Βρυξέλλες, όπου οι Σόιμπλε και Λε Μερ πρόκειται να μεταβούν μαζί, μπορεί να καταληξει σε συμφωνία για μια ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και την αποδέσμευση νέων δανείων.

Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε χθες πως η Επιτροπή και η Αθήνα βρίσκονται «πολύ κοντά σε μια συνολική συμφωνία».

«Ο στόχος του προέδρου (της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν) είναι η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη», δήλωσε από την πλευρά του ο Λε Μερ.

«Όλα τα μέλη της ευρωζώνης οφείλουν να είναι ανταγωνιστικά», υπογράμμισε πάντως, προσθέτοντας πως το θέμα «δεν είναι να κρατάς μια χώρα στην ευρωζώνη μόνο και μόνο για τη χαρά του να κρατάς μια χώρα στην ευρωζώνη».

Διαβάστηκε 3123 φορές