Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 00:03

Βήμα-βήμα πως να φτιάξετε ... Σπιτικό Σούσι (Φωτογραφίες & συνταγή αναγνώστη)

Υλικά
Φύλλα Φύκι Nori (το πακέτο έχει 10. χρησιμοποιείτε όσο θέλετε.)
ρύζι για σούσι
Αγγούρι ή/και Καρότο
Καπνιστός Σολωμός ή Τόνος στραγγισμένος χωρίς λάδι ή Καβουρόψιχα ή γαρίδες
Τάπητα μπαμπού
Ξύδι
Σάλτσα σόγιας για το σούσι


Βάζουμε σε ένα μπολ νερό και λίγο ξύδι για να βρέχουμε τα χέρια μας (ή την κουτάλα) ώστε να μην κολλάει το ρύζι όταν θα το απλώνουμε. Κόβουμε τα υλικά της γέμισης σε λεπτές λωρίδες πάχους περίπου ένα εκατοστό. Υπάρχει ρύζι για σούσι και μαγειρεμένο, εάν όμως δεν επιλέξετε αυτό, μαγειρέψτε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες.
Τοποθετείστε ένα φύλλο nori στον τάπητα μπαμπού. Η μία πλευρά του nori είναι γυαλιστερή και η άλλη τραχιά. Βάζουμε από πάνω την τραχιά, για να κολλήσει το ρύζι.

Ρίξτε 2-3 κουταλιές ρυζιού στα 3/4 του nori αφήνοντας 1 ή 2 ίντσες περιμετρικά χωρίς ρύζι. Βάζετε στην μεριά του φύλλου που είναι από το μέρος σας, μια λωρίδα αγγούρι ή καρότο και μια λωρίδα από το θαλασσινό που έχετε επιλέξει.


Σηκώστε την άκρη του μπαμπού και γυρίστε το, πιέζοντας τα υλικά έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα σφιχτό ρολό. Κατά τη διάρκεια του τυλίγματος, κρατάτε το ρολό με το αριστερό χέρι και με το δεξί το ραντίζετε με νερό. Εάν δεν το βρέξετε, το φύκι θα είναι πολύ σκληρό για να το μασήσετε.


Επειδή το ρύζι κολλάει πολύ, βρέχετε καλά ένα μυτερό μαχαίρι και κόβετε τα ρολά σε φέτες πάχους 1,5 εκατοστό η κάθε μία.
Σερβίρετε με λίγη σάλτσα σόγιας, όπου θα βουτάτε το sushi  λίγο πριν το φάτε. Αν είστε τολμηροί μπορείτε να πάρετε και chopsticks!

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι: tsegkanews.gr

Διαβάστηκε 4009 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 00:12
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αγκινάρες Ογκρατέν Κολοκυθάκια Αυγολέμονο »

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων