Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014 23:36

Χοιρινό με κυδώνια

Χοιρινό με κυδώνια

Η Αθανασία μας προτείνει τις νόστιμες σπιτικές συνταγές της!

Υλικά
1 κιλό χοιρινό
2 κυδώνια
1/ 4 κιλό τορτελίνια
1/ 4 κούπα λάδι
1 κούπα κρέμα γάλακτος
1/ 4 κούπας λευκό κρασί
αλάτι – πιπέρι


Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί βάζουμε το κρέας και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές. Όταν πάρει καστανό χρώμα ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει μία-δύο βράσεις.
Στη συνέχεια ρίχνουμε νερό ώστε να σκεπάσει το κρέας και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει το νερό. Τότε ρίχνουμε τα κυδώνια (αφού τα καθαρίσουμε και τα κόψουμε στα τέσσερα) προσθέτουμε ένα ακόμα ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσουνε για περίπου μισή ώρα. Στο τέλος ρίχνουμε αλάτι – πιπέρι και τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά.
Μπορούμε να σερβίρουμε με ρύζι ή τορτελίνια.

 

Το μυστικό της συνταγής
Αν θέλουμε πασπαλίσουμε το φαγητό όταν το σερβίρουμε με δενδρολίβανο και τρίμμα από κυδώνια.

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι: tsegkanews.gr

Διαβάστηκε 2741 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Είπαν και ελάλησαν...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων