Σάββατο, 25 Οκτωβρίου 2014 20:30

Μοσχαράκι με κολοκυθάκια

Μοσχαράκι με κολοκυθάκια

Η Αθανασία μας προτείνει: Μοσχαράκι με κολοκυθάκια

Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος
1/ 2 κιλό κολοκυθάκια
2 καρότα κομμένα σε φέτες
2 ντομάτες
1 κουταλιά κέτσαπ
1/ 3 της κούπας λάδι
1/ 2 κούπα κρασί λευκό
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
λίγο άνιθο
αλάτι-πιπέρι-μπαχάρι
2 λίτρα νερό

Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι , το σκόρδο και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Μετά ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα. Όταν πιει το νερό του, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το άνιθο ψιλοκομμένα, τα καρότα, τα κολοκυθάκια ολόκληρα, τις ντομάτες τριμμένες στο μπλέντερ και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε το φαγητό για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά για να δέσει η σάλτσα και στο τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και αφήνουμε να βράσει για περίπου μία ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Το μυστικό της συνταγής
Για πιο μυρωδάτο φαγητό προσθέτουμε λίγο μάραθο και φρέσκο δυόσμο.

Διαβάστηκε 3611 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Χοιρινό με κυδώνια Μοσχαράκι με κάστανα »

Δημοφιλή Άρθρα

Είπαν και ελάλησαν...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων