Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2015 12:20

Μοσχαράκι με κάστανα

Μοσχαράκι με κάστανα

Η Αθανασία μας προτείνει: Μοσχαράκι με κάστανα

 

Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος
2 κούπες ρύζι κίτρινο (για πιλάφι)
1 κούπα βρασμένα κάστανα
1/ 4 κούπα λάδι
1/ 4 κούπα λευκό κρασί
1 κρεμμύδι ξερό
1 κουταλιά βούτυρο
1 κούπα τριμμένο τυρί
2 λίτρα νερό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το λάδι και το κρεμμύδι, ώστε να σοτάρουμε για 15 λεπτά. Μετά ρίχνουμε το ένα λίτρο νερό και σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να «πιει» το νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί , το ρύζι και σιγά – σιγά το υπόλοιπο νερό. Όταν βράσει το ρύζι ρίχνουμε τα κάστανα, το αλάτι και το πιπέρι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό.
Όταν ετοιμαστεί το φαγητό, το βγάζουμε αμέσως από τη φωτιά! Σερβίρεται πάντα ζεστό, με τριμμένο τυρί από πάνω.

Διαβάστηκε 798 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 00:30
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μοσχαράκι με κολοκυθάκια Κανταΐφι πολίτικο »

Δημοφιλή Άρθρα

Είπαν και ελάλησαν...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων