Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014 12:21

Κόκορας χωριάτικος με μακαρόνια

Η Αθανασία μας προτείνει: Κόκορας χωριάτικος με μακαρόνια

 

Υλικά
1 μέτριος κόκορας (περίπου 1 1/2κ)
1 πακέτο μακαρόνια
1/ 2 κιλό λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 ντομάτες
2 κουταλιές πελτέ
1/ 2κούπα άσπρο κρασί
1/ 4 τριμμένο κεφαλοτύρι
2-3 μπαχάρια
1 ξυλάκι κανέλα
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε τον κόκορα καλά και τον κόβουμε σε 5-6 κομμάτια. Βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα τον κόκορα και το λάδι και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά. Τέλος, σκεπάζουμε το φαγητό  με νερό και βράζουμε για περίπου 1 ½ ώρα. Μόλις δούμε ότι «έδεσε» η σάλτσα σβήνουμε τη φωτιά.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό με μία κουταλιά αλάτι και δύο κουταλιές λάδι και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα μακαρόνια για να βράσουν για δέκα λεπτά. Σουρώνουμε τα μακαρόνια ξεπλένοντάς τα με κρύο νερό, τα βάζουμε σε ένα  μεγάλο μπολ ή πιατέλα ρίχνουμε από πάνω τριμμένο τυρί και τέλος προσθέτουμε τον κόκορα με τη σάλτσα.

Το μυστικό της συνταγής
Για πιο νόστιμη μακαρονάδα βράζουμε τα μακαρόνια στο νερό στο οποίο έχει πάρει την πρώτη βράση ο κόκορας.

Διαβάστηκε 5596 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014 13:29
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κανταΐφι πολίτικο Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι »

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων