Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 19:39

Ατομικά σταφιδόψωμα

Ατομικά σταφιδόψωμα

Η Αθανασία μας προτείνει: Ατομικά σταφιδόψωμα

 Υλικά
1/2 κ. Αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
1 κούπα λάδι
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα μαύρες σταφίδες
1/4 κούπας βερμούτ ή κόκκινο κρασί   
1 κ.γ. κανέλλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο  
1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
 
Εκτέλεση
Πλένουμε τις σταφίδες και αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και το βερμουτ ή το κρασί. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την κανέλλα, το γαρύφαλλο, το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ και στο τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες, αφού τις έχουμε ανακατέψει με δύο κουταλιές αλεύρι. Βάζουμε το γλυκό σε ένα μέτρια βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε για μια ώρα σε μέτριο φούρνο.

Το μυστικό της συνταγής!
Μπορείτε εάν προτιμάτε να φτιάξετε ατομικά σταφιδόψωμα. Αντί να ρίξετε πριν το ψήσιμο το μείγμα σε ταψί, ρίξτε το σε μικρά φορμάκια. Όταν ψηθεί το σταφιδόψωμο, εάν θέλετε το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

 
Διαβάστηκε 6626 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2015 20:18
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Νηστίσιμο Σταφιδόψωμο Χταπόδι Στιφάδο »

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων