Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 18:04

Γιουβέτσι Μοσχαράκι

Γιουβέτσι Μοσχαράκι

Η Αθανασία μας προτείνει λαχταριστό Γιουβέτσι Μοσχαράκι

 

Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες
1/ 2 κιλό μανεστράκι χονδρό
1 κούπα λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 ντομάτες τριμμένες ή 1 κουτί ντοματάκια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
αλάτι – πιπέρι
1 ξυλάκι κανέλα
2-3 μπαχαρικά
1 ποτηράκι κρασί
1 κούπα τυρί τριμμένο
2 λίτρα βραστό νερό


Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε και στραγγίξουμε το κρέας, το βάζουμε σε ένα μέτριο ταψί ή σε γάστρα και το ακουμπάμε πάνω στο «μάτι» της κουζίνας που καίει σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το λάδι, το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες, το κέτσαπ, τα μπαχαρικά, το αλάτι και στο τέλος το κρασί. Αφήνουμε να βράσουνε 2-3 λεπτά και μετά ρίχνουμε το βρασμένο νερό και βάζουμε το ταψί στο φούρνο (που έχουμε ήδη προθερμάνει) στους 250 βαθμούς. Αφήνουμε να βράσει το φαγητό για μια ώρα και μετά ρίχνουμε τη μανέστρα ανακατεύοντας για λίγο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου μισή ώρα. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό. Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό ρίχνοντας από πάνω το τυρί.

 

Το μυστικό της συνταγής
Μπορούμε πριν βάλουμε το ταψί στο φούρνο να μοιράσουμε το φαγητό σε ατομικά πυρίμαχα μπολ και να ρίξουμε εκεί τη μανέστρα για να ψηθεί το φαγητό μας.

Διαβάστηκε 4309 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μουσακάς Σουβλάκια με ψητά λαχανικά »

Δημοφιλή Άρθρα

Είπαν και ελάλησαν...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων