Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 18:10

Σουβλάκια με ψητά λαχανικά

Σουβλάκια με ψητά λαχανικά

Η Αθανασία μας προτείνει: Σουβλάκια με ψητά λαχανικά

 

Υλικά
1 κιλό κρέας
10 πίτες για σουβλάκια
2 ντομάτες
2 κρεμμύδια
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
χυμό ενός λεμονιού
ρίγανη
αλάτι – πιπέρι (μαύρο και κόκκινο)
καλαμάκια για σουβλάκια

Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε κομμάτια. Το βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Κόβουμε στα τέσσερα τα λαχανικά και ρίζνουμε αλάτι. Βάζουμε εναλλάξ στα καλαμάκια το κρέας και τα λαχανικά. Τα ψήνουμε στο γκριλ για περίπου μία ώρα. Στη μισή ώρα του ψησίματος μη ξεχάσετε να τα γυρίσετε!
Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, ρίχνουμε το λεμόνι, ενώ ρίχνουμε λίγο ακόμα αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Συγχρόνως σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι ψήνουμε τις πίτες. Κόβουμε τις πίτες στα τέσσερα και τις σερβίρουμε μαζί με τα σουβλάκια.

Διαβάστηκε 1798 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Είπαν και ελάλησαν...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων