Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2014 20:33

Καλαμάρια Γεμιστά

Καλαμάρια Γεμιστά

Καλαμάρια Γεμιστά
Υλικά
 4 μέτρια καλαμάρια
1 πιπεριά
1 ντομάτα
λάδι
λεμόνι
αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα καλαμάρια, τα αλατίζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν. Πλένουμε την πιπεριά και την ντομάτα, τις κόβουμε σε κομματάκια και γεμίζουμε με αυτά τα καλαμάρια. Για να μην «αδειάσουν» τα υλικά, κλείνουμε την ανοιχτή πλευρά με οδοντογλυφίδα. Διπλώνουμε με αλουμινόχαρτο τα καλαμάρια, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά. Το τελευταίο τέταρτο ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο για να απορροφήσουν τα υγρά και να ροδίσουν. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα ραντίζουμε με λαδολέμονο και ρίχνουμε τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
Το Μυστικό της συνταγής!
Για πιο νόστιμα, αλλά όχι νηστίσιμα καλαμάρια, μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση και τυρί. Προτείνουμε κεφαλογραβιέρα (περίπου 250 γρ για τα τέσσερα καλαμάρια).

Διαβάστηκε 3232 φορές