Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014 01:21

Σολομός με σπιτικό πουρέ & σάλτσα μπάρμπεκιου

Σολομός με σπιτικό πουρέ & σάλτσα μπάρμπεκιου

Υλικά
Σολομό
2-3 πατάτες
2 κ.σ. λάδι
2 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. βούτυρο
1/ 4 κούπα ζεστό γάλα
λίγο αλάτι
λίγο χυμό λεμονιού
μπρόκολο
έτοιμη σάλτσα μπάρμπεκιου

Εκτέλεση
Ψήνουμε το σολομό στο γκριλ για μισή ώρα (ένα τέταρτο από κάθε πλευρά).
Βράζουμε τις πατάτες καλά, τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπωλ με το βούτυρο , το γάλα και το αλάτι. Τα λιώνουμε με ένα πιρούνι και τα «δουλεύουμε» μέχρι να γίνει πουρές.
Βράζουμε τα μπρόκολα και τα βάζουμε σε μία πιατέλα. Δίπλα βάζουμε τον πουρέ και το σολομό. Ρίχνουμε λίγο αλάτι, αν έχετε χοντρό, πάνω από το μπρόκολο και το σολομό. Το ξύδι και το λάδι πάνω από το μπρόκολο και το λεμόνι πάνω από το σολομό.
Τελειώνουμε ρίχνοντας σάλτσα μπάρμεκιου πάνω από το σολομό, ενώ βάζουμε και λίγη στην άκρη στο πιάτο για να συνοδεύουμε το ψάρι κατά τη διάρκεια του φαγητού.

 

Το μυστικό της συνταγής

Για νηστίσιμο πουρέ να βάλετε μαργαρίνη αντί για βούτυρο και νερό αντί για γάλα.

Διαβάστηκε 1946 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Μαρτίου 2014 13:35

Δημοφιλή Άρθρα

Είπαν και ελάλησαν...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων