Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017 16:37

Η "πικάντικη μακαρονάδα με καβούρι" του Άκη Πετρετζίκη!

Η "πικάντικη μακαρονάδα με καβούρι" του Άκη Πετρετζίκη!

Συστατικά   •300 γρ. λιγκουίνι

•½ κίτρινη πιπεριά τσίλι

•½ πράσινη πιπεριά τσίλι

•½ πορτοκαλί πιπεριά τσίλι

•1 κόκκινη πιεριά τσίλι

•1 φρέσκο τζίντζερ

•4 κ.σ. ελαιόλαδο

•300 γρ. καβουρόψιχα

•2 μεσαίες, ώριμες  ντομάτες

•2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

•2 κ.σ φρέσκο θυμάρι

•πιπέρι

•χυμό από 1 λάιμ

•½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, μόνο τα φύλλα

•ελαιόλαδο για το πασπάλισμα

•φέτες λάιμ για το σερβίρισμα

•αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης   •Βάζουμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό στη φωτιά να βράσει. Μόλις βράσει το νερό, προσθέτουμε τα λιγκουίνι και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, για 5-6  λεπτά. Θέλουμε τα λιγκουίνι να είναι al dente •Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα ρίχνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο (δεν θέλουμε να κολλήσουν μεταξύ τους) και αφήνουμε στην άκρη •Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές τσίλι, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε κύβους 2 εκ. το τζίντζερ, ψιλοκόβουμε το θυμάρι και το σκόρδο και τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη •Βάζουμε σε ένα αντικολητικό τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές τσίλι, το τζίντζερ, το θυμάρι, το σκόρδο  •Προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο (1 κ.σ. ) και την καβουρόψιχα και ανακατεύουμε •Στο τέλος, προσθέτουμε τον χυμό από το λάιμ, τις ντομάτες, τα μακαρόνια μας και ανακατεύουμε καλα •Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά, η μακαρονάδα είναι έτοιμη •Αφαιρούμε από την φωτιά και ρίχνουμε από πάνω τον κόλιανδρο •Σερβίρουμε την μακαρονάδα μας με λίγες πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες και φέτες λάιμ από πάνω •Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Διαβάστηκε 2977 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 14:04

Δημοφιλή Άρθρα

Είπαν και ελάλησαν...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων