Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 07:31

Έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών

Έκρηξη βόμβας στο Εφετείο Αθηνών

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε, στς 03:25 σήμερα, έξω από το Εφετείο Αθηνών, στην οδό Λουκάρεως.

Λίγο νωρίτερα, άγνωστος τηλεφώνησε στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και στην ιστοσελίδα "Ζούγκλα" και προειδοποίησε για την έκρηξη, δίνοντας χρονικό περιθώριο 40 λεπτά.

Η περιοχή αποκλείστηκε από την αστυνομία και πραγματικά στις 03:25 -την ώρα που είχαν πει- πραγματοποιήθηκε η έκρηξη, η οποία προξένησε σοβαρές ζημιές στην είσοδο του Εφετείου, ενώ έσπασαν τζάμια και σε απέναντι κτίρια.

Σύμφωνα με μαρτυρία φύλακα του Εφετείου, ο οποίος μετά το τηλεφώνημα απομακρύνθηκε από την αστυνομία, τη βόμβα άφησαν δύο άγνωστοι μέσα σε μια τσάντα στην είσοδο του Εφετείου και διέφυγαν με όχημα όπου βρισκόταν και τρίτο πρόσωπο. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν ο αστυνομικός φρουρός του Εφετείου βγήκε από το κουβούκλιο της σκοπιάς για να τους ρωτήσει τι συμβαίνει, οι δράστες της επίθεσης πυροβόλησαν. Στο σημείο εντοπίστηκε ένας κάλυκας.

Ο άγνωστος που προειδοποίησε με τηλεφώνημα για την έκρηξη, δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε: "Δεν είναι φάρσα, δώστε προσοχή. Στην οδό Λουκάρεως, στο Εφετείο Αθηνών, θα εκραγεί βόμβα" και ζήτησε επίμονα να εκκενωθούν και τα δύο κτίρια.

Συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έχουν ξεκινήσει έρευνα στο σημείο της έκρηξης, ενώ εκεί βρίσκονται αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση.

Αναστέλλονται για σήμερα όλες οι λειτουργίες του Εφετείου Αθηνών

Αναστέλλονται όλες οι εργασίες και οι λειτουργίες του Εφετείου Αθηνών, για σήμερα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, μετά την έκρηξη βόμβας, το πρωί, στην είσοδο του κτιρίου.

Διαβάστηκε 1390 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 13:36

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων