Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 15:24

Επίθεση στη Βουλή από τον Ρουβίκωνα για Κουφοντίνα

Επίθεση στη Βουλή από τον Ρουβίκωνα για Κουφοντίνα

Την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές και καπνογόνα στη Βουλή, το μεσημέρι της Τρίτης, ανέλαβε η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας, με ανάρτηση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Όπως προκύπτει, και όπως έχει συμβεί με μία σειρά επιθέσεων τον τελευταίο καιρό, η επίθεση έγινε, σε ένδειξη συμπαράστασης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, την ημέρα μάλιστα που κρίνεται στον Άρειο Πάγο η τύχη του αιτήματος του «Λουκά» της 17Ν να του χορηγηθεί η 7η, κατά σειρά, άδεια.

Λίγο νωρίτερα, οι άγνωστοι είχαν φτάσει ανενόχλητοι έφτασαν μέχρι την κεντρική είσοδο της Βουλής, πετώντας κόκκινες μπογιές και ένα ή δύο καπνογόνα!
Τα περίπου 30 άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση ανέβηκαν από τα σκαλιά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και χωρίς να τους σταματήσει κανείς έφτασαν στον φυλασσόμενο χώρο, δηλαδή στην επίσημη είσοδο του μεγάρου της Βουλής προς την πλατεία Συντάγματος.

Οι μπαχαλάκηδες πέταξαν ένα ή δύο καπνογόνα και κόκκινες μπογιές στην είσοδο της Βουλής και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Οι άγνωστοι μπαχαλάκηδες έφυγαν από τον προαύλιο χώρο της Βουλής ανενόχλητοι. Δεν υπήρξαν προσαγωγές από τους αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με τη φρούρηση του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων.

Βούτσης: Δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες - Έγινε μία σύλληψη

Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική χαρακτήρισε την επίθεση στην Βουλή ο Νίκος Βούτσης υποστηρίζοντας οτι οξύνει το προεκλογικό κλίμα. Ο προεδρος της Βουλής απέφυγε να αναφερθεί στον τρόπο αντίδρασης της φρουράς του κοινοβουλίου ενημέρωσε ωστόσο οτι έγινε μια σύλληψη.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της δήλωσης του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση:

«Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια από αυτές που ονομάζονται ακτιβίστικες όταν στρέφονται κατά της Βουλής με δύο καπνογόνα και με δοχεία κόκκινου χρώματος από καμιά 30αριά οι οποίοι τα έριξαν στην είσοδο του Κοινοβουλίου.
Δεν υπήρξαν εξ' όσων γνωρίζω τρικάκια ή συνθήματα που να φώναξαν διότι απομακρύνθηκαν αμέσως έπειτα από 15 δευτερόλεπτα. Από προστρέξαντες αστυνομικούς και από τη μόνιμη φρουρά της Βουλής αλλά και από επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στον περίβολο.
Δεν θα αναφερθώ καθόλου σε επιχειρησιακά ζητήματα.

Υπήρξε εμπλοκή και υπάρχει μία σύλληψη. Αυτού του τύπου οι ενεργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύοιυν.
Εν προκειμένω δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση».

Ρουβίκωνας: Επίθεση με μπογιές στη βουλή

Διαβάστε το κείμενο που αναρτήθηκε από μέλη του Ρουβίκωνα στην ιστοσελίδα indymedia, με το οποίο τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση και δηλώνουν ότι θα ακολουθήσει και η δημοσιοποίηση βίντεο από την επίθεσή τους υπέρ του πολυισοβίτη απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Τις τελευταίες μέρες έχουν γίνει, από το σύνολο σχεδόν του αναρχικού κινήματος και άλλων επαναστατικών δυνάμεων σειρά δράσεων και επιθετικών ενεργειών ως υποστήριξη στον δίκαιο αγώνα του κομμουνιστή απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Ένα διογκούμενο κομμάτι της κοινωνικής βάσης, πλάι στον κόσμο του αγώνα, αντιλαμβάνεται το ειδικό διακύβευμα αυτής της μάχης, την ειδική σημασία που έχει σε συμβολικό, πολιτικό αλλά και σε επίπεδο συγκυρίας.

Το διακύβευμα αυτό δεν είναι η αποτίμηση της πολιτικής ιστορικότητας του απεργού, ούτε οι μορφές πάλης. Δεν είναι μια αφηρημένη κουβέντα για το δικαίωμα εκδίκησης των «πληγέντων», ούτε για τα «δημοκρατικά δικαιώματα» και το φάντασμα της «ισονομίας». Δεν είναι καν θέμα κερδισμένων με αίμα και αγώνες δικαιωμάτωνενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό .

Απέναντι στον Κουφοντίνα και την μάχη που δίνει έχει συνασπιστεί όλη η μαυρίλα της εξουσίας. Βαθύ δεξιό κράτος, σύριζα, αριστοκρατικές φαμίλιες της δημοκρατίας, φασίστες, μεγαλοεπιχειρηματίες και παπαγάλοι των ΜΜΕ.

Και όχι μόνο η ντόπια μαυρίλα. Οι ΗΠΑ και μέσω της πρεσβείας έχουν επανειλημμένα πιέσει στο προσκήνιο και το παρασκήνιο.

Το σημαντικότερο διακύβευμα στην υπόθεση Κουφοντίνα είναι η απάντηση της κοινωνικής βάσης ενάντια στο μέτωπο που συγκροτήθηκε εναντίον της με αιχμή το θέμα των αδειών του απεργού πείνας. Είναι απαραίτητο να μην νικήσουν. Είναι απαραίτητο να αντιληφθούν ότι κάθε τέτοια επίθεση, όποιον κι αν βάζει στο σκόπευτρό της θα έχει να πληρώσει κόστος. Τόσο το ίδιο το μαύρο μέτωπο ως τέτοιο όσο και η κάθε δύναμη που το στελεχώνει ξεχωριστά και χωρίς εξαιρέσεις.

Η νίκη του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα είναι νίκη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Κι αυτό γιατί είναι μια νίκη ενός κεφαλιού που σηκώνεται ψηλά και αψηφά την δύναμη των πανίσχυρων λίγων. Αυτών που ποτέ δεν υπολόγισαν καμιά ζωή για το κέρδος και την εξουσία τους. Αυτών που ξεκλήρισαν λαούς και κοινωνίες. Αυτών που δυναστεύουν την ζωή μας.

Απέναντι σε αυτούς τους δολοφόνους όρθωσε και συνεχίζει να ορθώνει ανάστημα ένας μαχητής. Ως αγωνιζόμενα μέλη της κοινωνικής βάσης, ως αναρχικοί που αντιπαλεύουμε το κράτος, ως άνθρωποι με συνείδηση θα σπεύσουμε πρόθυμα στην πρώτη γραμμή. Το πιθανό δικό μας κόστος είναι ένα τίποτα μπροστά στο κόστος που πληρώνει μετρητοίς ο Κουφοντίνας. Αυτό που θα είναι συγκρίσιμο με το κόστος που πληρώνει ο Κουφοντίνας θα είναι αυτό που θα πληρώσουμε όλοι και όλες αν η εξουσία πετύχει την εξόντωσή του, το κόστος μιας ιστορικής ήττας πρώτα σε συμβολικό και μετά σε υλικό επίπεδο κάθε σκέψης να σηκωθεί κεφάλι ενάντια στους κυρίαρχους.

Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται, καμία εμπιστοσύνη στους ελιγμούς της καταστολής. Πλήρης επαγρύπνηση, ακόμα μεγαλύτερη συσπείρωση της κοινωνικής βάσης και του κόσμου του αγώνα , περισσότερη δράση, περισσότερη τόλμη.

Και ακόμα περισσότερη τόλμη.

Μέχρι την νίκη σε αυτή την μάχη.

Νίκη στην απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα

 Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας».
πηγή: https://www.protothema.gr/politics/article/892559/o-rouvikonas-epitethike-me-bogies-kai-kapnogona-sti-vouli/

Διαβάστηκε 1284 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 21 Μαΐου 2019 15:28

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων