Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019 12:33

Ο Ευάγγελος-Απόστολος Κωνσταντίνου ο νέος διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ

Ο Ευάγγελος-Απόστολος Κωνσταντίνου ο νέος διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ

Θετική γνώμη για την καταλληλότητα εκλογής του Ευαγγέλου-Αποστόλου Κωνσταντίνου στη θέση του διοικητή του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) εξέφρασε κατά πλειοψηφία η επιτροπή Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο Ευάγγελος-Απόστολος Κωνσταντίνου, ο οποίος προτάθηκε από τον υφυπουργό Εργασίας, αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότη Μηταράκη, έλαβε θετική γνώμη από 11 βουλευτές, αρνητική από έξι, ενώ δύο βουλευτές δήλωσαν «παρών».

«Η διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση» δήλωσε ο νέος διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ

«Η διοίκηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) αποτελεί για εμένα μία μεγάλη πρόκληση» δήλωσε ο νέος διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ Ευάγγελος-Απόστολος Κωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια της ακρόασής του από την κοινοβουλευτική επιτροπή Δημόσιων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο νέος διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ εστίασε στους στόχους και τις προτεραιότητες της νέας διοίκησης, «που είναι η βελτίωση της λειτουργίας του ταμείου για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων, καθώς και η επιτάχυνση του χρόνου απονομής των συντάξεων και των εφάπαξ». Όπως είπε, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, στις 30 Ιουνίου 2019 εκκρεμούσε η απόδοση στους δικαιούχους περίπου 86.500 συντάξεων και 18.000 εφάπαξ. «Η απονομή τους αποτελεί για εμάς προτεραιότητα» ανέφερε με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Κωνσταντίνου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι βασικοί στόχοι είναι η ενίσχυση της αποδοτικότητας, η βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος και η ολοκλήρωση της διοικητικής ενοποίησης των επιμέρους ταμείων. «Επίσης, η αναβάθμιση και η ενίσχυση της μηχανογράφησης του φορέα και η χρήση νέων τεχνολογιών και εφαρμογών θεωρούνται απαραίτητες, τόσο για να γίνουν οι υπηρεσίες μας πιο εύκολες και περισσότερο προσβάσιμες στον πολίτη, όσο και για τη βελτίωση της λειτουργίας του ταμείου» τόνισε ο νέος διοικητής του ΕΤΕΑΕΠ, επισημαίνοντας ότι βασικές προτεραιότητες είναι και η ενίσχυση της εισπραξιμότητας των εισφορών και των χρεών, καθώς και η ενίσχυση του στελεχιακού δυναμικού του ταμείου και η αξιοποίηση της περιουσίας προς το συμφέρον των ωφελουμένων. Σε αυτήν την κατεύθυνση, όπως υπογράμμισε, σημαντική είναι η συμβολή των πόρων του ΕΣΠΑ, τόσο σε επίπεδο ενίσχυσης ανθρώπινου δυναμικού, όσο και σε επίπεδο εκσυγχρονισμού των υποδομών και των συστημάτων.

«Για την υλοποίηση της προσπάθειάς μας, καθοριστική είναι η συμβολή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), που διαθέτει τεχνογνωσία και εμπειρία, τόσο στα πεδία της ασφάλισης, όσο και των εσόδων, των παροχών και της πληροφορικής. Με την επιλογή αυτής της συνεργασίας, στόχος μας είναι να επιταχύνουμε το έργο μας, αλλά παράλληλα να εξοικονομήσουμε ανθρώπινους πόρους και να περιορίσουμε τα κόστη μας» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κωνσταντίνου.

Διαβάστηκε 1118 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων