Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 15:33

Γ. Κουμουτσάκος: Δίκτυο συμφερόντων σε ΜΚΟ που λειτουργούσαν ως βδέλλες

Γ. Κουμουτσάκος: Δίκτυο συμφερόντων σε ΜΚΟ που λειτουργούσαν ως βδέλλες

Για «σκοτεινές ρίζες ενός μεγάλου δικτύου συμφερόντων» σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, «που ουσιαστικά λειτουργούσαν ως βδέλλες» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε σημερινή συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Σε συνέχεια των χθεσινών καταγγελιών που έκανε από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι τα χρόνια της μεγάλης προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης του 2015 και 2016, «διαμορφώθηκε ένας γαλαξίας φωτεινών, γκρίζων και σκοτεινών ΜΚΟ», «άλλων πραγματικά σοβαρών, που είχαν και μία πορεία δοκιμασμένη στον χρόνο και άλλων που φτιάχτηκαν εν μία νυκτί, αποσκοπώντας να κερδίσουν από τα κονδύλια που διατίθεντο από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όταν ανέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός, «είχε διαμορφωθεί γύρω από το μεταναστευτικό ένα ευρύ δίκτυο συμφερόντων και αυτό το δίκτυο καλλιεργείτο και μεγάλωνε λόγω της μεγάλης επιβράδυνσης, ουσιαστικά της αναποτελεσματικής διαδικασίας εξετάσεως του ασύλου. Πολλές φορές αυτή η διαδικασία οδηγείτο στο να χαρακτηρίζονται σχεδόν 80% των αιτούντων άσυλο ως ευάλωτοι».

«Όλο αυτό, λοιπόν, το δίκτυο απέκτησε ρίζες επί πέντε χρόνια, ρίζες συμφερόντων, πάνω στη διαχείριση της δυστυχίας των ανθρώπων που έρχονταν στη χώρα. Αυτό το δίκτυο συμφερόντων που ουσιαστικά λειτουργούσαν ως βδέλλες, πολλές φορές στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό, το βρήκαμε πολύ καλά εγκατεστημένο όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι υπάρχει μία «χρονική σύμπτωση της διακηρυγμένης βούλησης της κυβέρνησης να μπει τάξη σε αυτό το σκοτεινό δίκτυο συμφερόντων και της εξέγερσης που έγινε στη Μυτιλήνη αυτές τις μέρες».

Διαβάστηκε 827 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων