Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020 15:32

Κοροναϊός: Αναστέλλονται οι σχολικοί αθλητικοί αγώνες

Κοροναϊός: Αναστέλλονται οι σχολικοί αθλητικοί αγώνες

Την αναστολή από σήμερα, 10 Μαρτίου 2020, μέχρι και τις 22 Μαρτίου 2020 των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων, των μετακινήσεων των μαθητών για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, καθώς επίσης και για τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο της Φυσικής Αγωγής, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, η απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αναστέλλει:

1. Τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας-Κύπρου σχολικού έτους 2019-2020 δεδομένου ότι απαιτούνται οργανωμένες και μαζικές μετακινήσεις μαθητών/τριών για τη διεξαγωγή τους εντός της χώρας,

2. Τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης εκτός σχολικής μονάδας για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες και δράσεις (σύμφωνα με το άρθρο 6 της Υ.Α. 20883/ΓΔ4/12-02-2020/Φ.Ε.Κ. 456 / τ.Β΄/12-02-2020 με θέμα «Εκδρομές - Εκπαιδευτικές επισκέψεις και μετακινήσεις μαθητών/τριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας»).

3. Τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών από και προς τις κολυμβητικές δεξαμενές για τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής.

Από το υπουργείο επισημαίνεται, επίσης, ότι οι ενδοσχολικές αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εντός των σχολικών μονάδων, και κατά συνέπεια δεν απαιτούνται μετακινήσεις μαθητών, θα διεξάγονται κανονικά.

Διαβάστηκε 915 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων