Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013 18:57

Τη ΔΑΠ "ρίχνει στη μάχη" ο Αρβανιτόπουλος

Τη ΔΑΠ "ρίχνει στη μάχη" ο Αρβανιτόπουλος

Μετά τη δικαιοσύνη, επιστρατεύει και τη φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια.

Η «Κίνηση Φοιτητών για Ανοιχτές Σχολές» που δημιουργήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και συγκέντρωνε υπογραφές για να ανοίξουν οι σχολές, καλεί όλους τους φοιτητές, την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 13.00 στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε μία αντισυγκέντρωση, καθώς την ίδια ώρα θα συνεδριάζει η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α.
Με κεντρικό σύνθημα: «Αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας», οι δαπίτες καλούν τους φοιτητές να διεκδικήσουν το άνοιγμα των σχολών προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο.

 

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Μετά από 11 εβδομάδες κινητοποιήσεων, τα δύο από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας, το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ, παραμένουν κλειστά. Μια ολόκληρη κοινωνία παραμένει όμηρος μιας κατάστασης την οποία δεν δημιούργησε και δεν ευθύνεται.
Το γεγονός ότι κοντεύει να τελειώσει ο Νοέμβριος και υπάρχουν φοιτητές με κατοχυρωμένη την ιδιότητα, αλλά δεν έχουν καταφέρει να εγγραφούν στις σχολές τους, αποτελεί μια ακόμα παγκόσμια πρωτοτυπία.
Το γεγονός ότι υπάρχουν φοιτητές που έχουν προγραμματίσει μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό και παραμένουν δέσμιοι εξαιτίας της κατάστασης, είναι μία θλιβερή πραγματικότητα που δεν θέλει κανείς να βλέπει στα ελληνικά Πανεπιστήμια.
Πάνω από όλα όμως, οι χιλιάδες των φοιτητών στα δύο αυτά ιδρύματα που όχι μόνο δεν έχουν δώσει επαναληπτική εξεταστική, αλλά βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας κάθε ημέρα που περνάει να είναι μια ημέρα πιο κοντά στην απώλεια του εξαμήνου.
Αποφασίσαμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Όλοι μαζί, διαδηλώνουμε για την απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ακαδημαϊκής κοινότητας να ανοίξουν άμεσα οι σχολές. Θα βρισκόμαστε εκεί, επειδή κάποιοι καλλιεργούν κλίμα τρομοκρατίας και μας απαγορεύουν να εκφράσουμε τις απόψεις μας ελεύθερα, μέσα στις σχολές μας.
Διεκδικούμε το αυτονόητο: την ελεύθερη πρόσβαση στην Παιδεία, που για εμάς είναι αναφέρετο δικαίωμα. Για άλλους, είναι παραχώρηση.
Ανοιχτές Σχολές λοιπόν, εδώ και τώρα.»

Διαβάστηκε 4575 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 17:17

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων