Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013 13:03

Επέκταση έως 10.000 ευρώ των ευνοϊκών ρυθμίσεων τακτοποιήσεων οφειλών στον ΟΑΕΕ. Στο 1,1 δις τα ληξιπρόθεσμα τον Οκτώβριο

Επέκταση έως 10.000 ευρώ των ευνοϊκών ρυθμίσεων τακτοποιήσεων οφειλών στον ΟΑΕΕ. Στο 1,1 δις τα ληξιπρόθεσμα τον Οκτώβριο

Για την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας να επεκτείνει και σε οφειλές έως 10.000 ευρώ το ευνοϊκό καθεστώς ρυθμίσεων που ισχύει στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) για οφειλές έως 5.000 ευρώ, ενημέρωσε σήμερα τη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.


Στην απόφαση οδηγείται το υπουργείο με δεδομένο το γεγονός ότι είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός εκείνων με οφειλές έως 10.000 ευρώ, μικρών κυρίως επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν προβλήματα.  
Ως προς την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των επαγγελματιών, ο υφυπουργός αναγνώρισε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διότι δεν υπάρχει πρόνοια για τους ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ στην περίπτωση που δεν έχουν καλύψει τις υποχρεώσεις τους. Όπως είπε, εξετάζεται λύση που δεν θα δημιουργεί όμως αντικίνητρο για μη καταβολή εισφορών.

Αυξήθηκαν 1,1 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα των Οκτώβριο
Αύξηση 1,1 δισ. σημείωσαν τον Οκτώβριο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς το δημόσιο. Έτσι το σύνολο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών από τις αρχές του έτους ανήλθε σε 7,284 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.
Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Οκτώβριο - αν υπολογιστούν και τα χρέη πριν την 31.12.2012, ανήλθε σε 60,65 δισ. ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών, από την πλευρά του, εντείνει τις προσπάθειες είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών με ηλεκτρονικά μηνύματα, προειδοποιήσεις και κατασχέσεις.

Διαβάστηκε 1591 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων