Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013 12:35

«Γάζωσαν» το σπίτι του Γερμανού πρέσβη! Η τρομοκρατία «καλά κρατεί» & ο Δένδιας βλέπει ασφάλεια

Παρά τα τρομοκρατικά χτυπήματα των τελευταίων μηνών (πχ δολοφονίες 2 νεαρών στο Ν. Ηράκλειο, επίθεση στο σπίτι του Σημίτη...), ο Υπουργός Δικαιοσύνης το τελευταίο διάστημα έκανε λόγω για την ασφάλεια που βιώνουμε. Η πραγματικότητα όμως, για μία ακόμη φορά έρχεται να τον διαψεύσει...

 

Με 60 σφαίρες απο καλάσνικοφ «γάζωσαν» την οικία του Γερμανού πρέσβη, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στο Χαλάνδρι, οι δράστες της νυχτερινής επιθεσης.Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, τα συνεργεία της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, περισυνέλεξαν από το σημείο 60 κάλυκες των 7,62 χιλιοστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για εξέταση και βαλλιστική έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ασχολούνται με την υπόθεση, λόγω του μεγάλου αριθμού των σφαιρών, εκτιμούν οτι οι δράστες της επίθεσης χρησιμοποίησαν δύο καλάσνικοφ, ή άλλαξαν γεμιστήρα. Αυτό θα διευκρινιστεί από την έρευνα στην Εγκληματολογική Υπηρεσία. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα, τα οποία προσέγγισαν την οικία του Γερμανού πρέσβη, περνώντας μέσα από την πυλωτή πολυκατοικίας επί της οδού Χίου και βγήκαν ακριβώς απέναντι απο το σπίτι, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως. Από το σημείο αυτό, «γάζωσαν» την κατοικία, χωρίς να πυροβολήσουν τον αστυνομικό φρουρό, που ήταν μέσα στο φυλάκιο, έξω από το σπίτι και είδε όλη την σκηνή, χωρίς να προλάβει να αντιδράσει.

Όλες οι σφαίρες χτύπησαν το σπίτι του πρέσβη στον τοίχο και στην εξωτερική είσοδο, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, ή σοβαρές ζημιές. Οι δράστες μετά την επίθεση διέφυγαν πιθανόν με μοτοσικλέτες, προς την οδό Αποστολοπούλου. Από τα έξι άτομα που προσήχθησαν αργότερα από την περιοχή, δεν έχει προκύψει κάτι μέχρι στιγμής.

Δηλώσεις κυβέρνησης
Μιλώντας  με δημοσιογράφους ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «οι δράστες της άνανδρης ενέργειας  για το μόνο που δεν νοιάζονται είναι η Ελλάδα».Χαρακτήρισε ακατανόητο το γεγονός ότι εκδηλώθηκε χτύπημα την ώρα που ταράζεται η ευρύτερη περιοχή με τις δολοφονικές επιθέσεις στη Ρωσία και χαρακτήρισε την ενέργεια ως χτύπημα αποσταθεροποίησης και πλήγματος κατά της ελληνικής προεδρίας που ξεκινάει από μεθαύριο.
Επίσης, ανώτατη κυβερνητική πηγή, επισήμανε πως αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η αποσταθεροποίηση, η δημιουργία κλίματος ανασφάλειας, καθώς και να πληγεί η ελληνική προεδρία της ΕΕ.

 

Δήλωση Γερμανού Πρέσβη

Μέσω του λογαρισμού της γερμανικής πρεσβείας στο twitter, ο κ. Ντόλτ δήλωσε: «Ευχαριστώ την Ελληνική Αστυνομία και την Ελληνική Κυβέρνηση για την άμεση αντίδραση και το ενδιαφέρον. Όποιος και να ευθύνεται για την πράξη: Δεν θα επιτευχθεί η διατάραξη των στενών και φιλικών σχέσεων των δύο χωρών μας. Επίσης, δεν θα επιτευχθεί η αναστροφή της διαφαινόμενης οικονομικής ανάκαμψης της χώρας ούτε και η δημιουργία ενός κλίματος ανασφάλειας».

Διαβάστηκε 4956 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013 12:53

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων