Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 20:04

Δηλώσεις Υπουργών, Σύριζα & οικογένειας Μπακογιάννη για το μανιφέστο Χρ. Ξηρού

Δηλώσεις Υπουργών, Σύριζα & οικογένειας Μπακογιάννη για το μανιφέστο Χρ. Ξηρού

Δηλώσεις για την επιστολή και το βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού, έκανε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για τον Χριστόδουλο Ξηρό, ο υπουργός είπε: «Δεν έχω κανέναν λόγο να σχολιάσω τις σκέψεις του όποιου τρομοκράτη, και ιδιαίτερα του Χριστόδουλου Ξηρού. Το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να διαβεβαιώσω την ελληνική κοινωνία ότι οι Αρχές επιτελούν ευσυνείδητα το καθήκον τους να οδηγούν στις φυλακές αυτούς που πρέπει να βρίσκονται εκεί».

Από τη μεριά του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου τόνισε: «Οι δηλώσεις των τρομοκρατών λαμβάνουν απάντηση από τη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο του Συντάγματος, των νόμων και των θεσμών. Όμως, η ελληνική Πολιτεία οφείλει να θωρακίσει τους πολίτες από αυτούς που τους επιβουλεύονται. Για αυτό και η λειτουργία καταστήματος κράτησης υψίστης ασφαλείας αποτελεί αναγκαίο μέτρο για τους εχθρούς της Δημοκρατίας και αυτό θα γίνει με όρους ασφάλειας της κοινωνίας και τήρησης της νομιμότητας, όπως συμβαίνει σε όλα  τα δημοκρατικά κράτη».

Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τις απειλές του Χριστόδουλου Ξηρού, η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη και τα παιδιά της Ντόρα και Κώστα, σε μία συμβολική κίνηση, εξέδωσαν μία κοινή δήλωση στην οποία χαρακτηρίζουν τον εκτελεστή της 17Ν αδίστακτος, στυγνός, κατά συρροή δολοφόνος που εκμεταλλεύεται την ηθική ανωτερότητα της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι ένας αδίστακτος, στυγνός, κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος επιμένει να εκμεταλλεύεται την ηθική ανωτερότητα της Δημοκρατίας. Θα πάρει τη θέση του στη φυλακή όπου και ανήκει».
Ντόρα Μπακογιάννη
Αλεξία Μπακογιάννη
Κώστας Μπακογιάννης

Ως «αυτόκλητο ‘υπερασπιστή’ των ‘λαϊκών συμφερόντων’» που «είναι ο τελευταίος που μπορεί να έχει άποψη για τη δημοκρατία, γιατί απλά δεν πιστεύει σε αυτήν» χαρακτηρίζει το Χριστόδουλο Ξηρό σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο μήνυμα που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα ο δραπέτης της «17 Νοέμβρη».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως «η δράση τέτοιων 'τιμωρών', ερήμην πάντα των μαζικών αγώνων, έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι όχι μόνο δεν προστατεύει τη δημοκρατία, αλλά οδηγεί στην ενίσχυση της καταστολής, του εκφοβισμού της κοινωνίας και στην αναπαραγωγή ενός ατελέσφορου φαύλου κύκλου βίας».

Απαντώντας δε στην εξαγγελία του Χριστόδουλου Ξηρού για νέο αντάρτικο πόλεων, η Κουμουνδούρου σημειώνει δηκτικά πως «η υπόθεση της ανατροπής της πιο βάρβαρης ταξικής πολιτικής που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες δεν είναι παιχνίδι με κλέφτες και αστυνόμους, επιστολές, βίντεο και ανέξοδα νταηλίκια».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί για το ενδεχόμενο πολιτικής αξιοποίησης των δηλώσεων Ξηρού, κάνοντας λόγο για πρόσωπα που βλέπουν «μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο της εργασίας».

Διαβάστηκε 1696 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 20:13

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων