Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014 17:41

Πειθαρχικές διώξεις σε 19 υπαλλήλους για τις μετακινήσεις του Χρ. Ξηρού στα κελιά των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, ασκήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, πειθαρχικές διώξεις σε συνολικά 19 σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Κορυδαλλού, για επισκέψεις του Χριστόδουλου Ξηρού στην πτέρυγα των «Πυρήνων της Φωτιάς» και για το πάρτι που έγινε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.
Ο κ. Αθανασίου παραπέμπει στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και τους δέκα σωφρονιστικούς υπαλλήλους που ενεπλάκησαν στην μετακίνηση του κρατούμενου Χριστόδουλου Ξηρού από την Ε' στην Α' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού την ήμερα της Πρωτοχρονιάς, καθώς και τους επτά αρχιφύλακες και αρχιφυλακεύοντες, οι οποίοι είχαν την ευθύνη για την παράνομη μετακίνηση του Ξηρού από την Ε' στην Α' πτέρυγα για το διάστημα από 5 Φεβρουαρίου 2011 έως 31 Δεκεμβρίου 2013.

Ευθύνη, όμως, διαπιστώθηκε για ακόμη δυο αρχιφύλακες, οι οποίοι έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί και κατά συνέπεια δεν μπορούν να ελεγχθούν πειθαρχικά.

Σύμφωνα με την πειθαρχική δικογραφία, το χρονικό διάστημα από 5 Φεβρουαρίου 2011 έως 31 Δεκεμβρίου 2013 δεν υπήρξε έστω και ένας μήνας κατά τον οποίο ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν είχε μεταβεί στην Α' πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Μάλιστα σε κάποιες ημερομηνίες οι επισκέψεις είναι δύο και τρεις φορές την ίδια ημέρα, πρωινές και απογευματινές ώρες.

Επίσης, παρότι υπήρχε σαφής εντολή, με απόφαση του συμβουλίου της φυλακής, να τοποθετηθεί ο Χρ. Ξηρός στην Ε' πτέρυγα, χωρίς δυνατότητα μετάβασης σε άλλες πτέρυγες και παρότι ρητά είχε οριστεί ο αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού ως υπεύθυνος για την εκτέλεση της απόφασης του συμβουλίου, αρχιφύλακες και αρχιφυλακεύοντες παρέβησαν την εντολή επιτρέποντας τη μετακίνησή του στην Α' πτέρυγα.

Στο πόρισμα αναφέρεται ακόμα ότι είχαν τεθεί συγκεκριμένοι όροι διαβίωσης στον Χριστόδουλο Ξηρό: Δηλαδή να είναι στο κελί 9 του Β' ορόφου της Ε΄ πτέρυγας, στο οποίο θα ήταν μόνος και δεν θα επιτρεπόταν να έχει επαφές με κρατούμενους άλλων πτερύγων, πλην αυτών που βρίσκονται στην Ε' πτέρυγα.

Παρόλα αυτά, όλο το επίμαχο χρονικό διάστημα και ιδίως από 5 Νοεμβρίου 2011 έως 31 Δεκεμβρίου 2013 είχε επιτραπεί στον Χριστόδουλο Ξηρό να εισέρχεται στην Α' πτέρυγα, να επικοινωνεί και να περνάει αρκετές ώρες με τους «Πυρήνες της Φωτιάς».

Όπως είναι γνωστό, ήδη έχει αντικατασταθεί η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη από την διευθύντρια των γυναικείων φυλακών στον Ελεώνα Θηβών Χαρά Κουτσομιχάλη.

Διαβάστηκε 2652 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων