Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 16:03

Υπό πειθαρχικό έλεγχο Ε. Ράικου και Η. Ζαμανίκα

Υπό πειθαρχικό έλεγχο Ε. Ράικου και Η. Ζαμανίκα

Υπό πειθαρχικό έλεγχο ετέθη η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, για τις καταγγελίες που είχε κάνει με την παραίτησή της, αλλά και η ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα, σχετικά με την καθυστέρηση στην αποστολή εγγράφων από τις δικογραφίες κατά Παπαντωνίου και Λιακουνάκου, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.
 
Συγκεκριμένα, η πειθαρχική έρευνα αφορά το σύνολο της υπόθεσης που προέκυψε, τόσο με το δημοσίευμα για την αναφορά της ανακριτρίας κ. Ζαμανίκα προς τον επόπτη-εισαγγελέα των ανακρίσεων, Στ. Δασκαλόπουλο και τις ενέργειες που έγιναν ή δεν έγιναν επ? αυτής, καθώς και όσα κατήγγειλε η εισαγγελέας κ. Ράικου, περί στοχοποίησής της, με αφορμή τους χειρισμούς της στην υπόθεση Novartis.
Αναλυτικότερα, η κ. Θάνου αναφέρει χαρακτηριστικά πως «κλήθηκαν ήδη από τα αρμόδια θεσμικά όργανα του Αρείου Πάγου τόσον η ανακρίτρια, καθώς και ο επόπτης ανακριτών, να υποβάλουν αντίγραφο της αναφοράς της ανακρίτριας, για να ελεγχθούν αρμοδίως οι αναφερόμενες σ? αυτήν παραλείψεις. Ομοίως θα ελεγχθούν τα καταγγελλόμενα από την εισαγγελέα Διαφθοράς».

Διαβάστηκε 1161 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων