Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017 23:22

ΥΠΕΣ: Σύντομα η «οριστική λύση» για τους συμβασιούχους σε Δημόσιο και ΟΤΑ

ΥΠΕΣ: Σύντομα η «οριστική λύση» για τους συμβασιούχους σε Δημόσιο και ΟΤΑ

«Συνολική λύση» για τις συμβάσεις εργασίας στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει «σύντομα» το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επίσημη απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που κρίνει αντισυνταγματική την παράταση των οκτάμηνων συμβάσεων στην καθαριότητα των δήμων.
Το υπουργείο κάνει λόγο για «αρνητική εξέλιξη» για τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, προσθέτοντας πως η εν λόγω απόφαση αναδεικνύει «το αδιέξοδο της κάλυψης πάγιων και διαρκών αναγκών μέσω συμβάσεων ορισμένου χρόνου» σε Δημόσιο και ΟΤΑ.       
Υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση ήδη εξετάζει το θέμα και προσθέτει πως «σύντομα θα κληθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, πολιτικές δυνάμεις και φορείς, να τοποθετηθούν σε ένα ζήτημα που δημιουργήθηκε εδώ και δεκαετίες απολύτως συνειδητά».
Σχετικά με τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων, ενημερώνει ότι  το ζήτημα θα κριθεί οριστικά στο επίπεδο των τμημάτων του Ελεγκτικού Συνεδρίου,  θυμίζει την νομική αρχή ότι εργασία ήδη παρασχεθείσα πρέπει να πληρώνεται, ενώ διαβεβαιώνει ότι «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση διατηρεί τη δυνατότητα ανάληψης κάθε, τυχόν απαραίτητης, πρωτοβουλίας για να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων».

Διαβάστηκε 2752 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017 23:24