Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015 14:53

2.000 θέσεις μονίμων μέχρι το τέλος του έτους σε φορείς του Δημοσίου

Δύο χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε φορείς του Δημοσίου -με προτεραιότητα στην Υγεία- προγραμματίζει το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έως το τέλος του χρόνου.

Εκτός από την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την κάλυψη 912 οργανικών θέσεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, το υπουργείο σχεδιάζει μία ακόμη προκήρυξη μέσω της οποίας θα απορροφηθούν οι περίπου 1.100 επιτυχόντες - μη διοριστέοι του πανελλήνιου διαγωνισμού ΑΣΕΠ 1998, που βρίσκονται σε εκκρεμότητα εδώ και 17 χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός του 1998 πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Φεβρουαρίου, κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο 2,5 δισ. δραχμές και σύμφωνα με τους αναρτηθέντες πίνακες αποτελεσμάτων, είχαν κριθεί επιτυχόντες όσοι συγκέντρωσαν τις απαραίτητες μονάδες που είχε καθορίσει το ΑΣΕΠ. Από αυτούς διορίστηκαν τόσοι όσος και ο αριθμός των προκηρυσσομένων θέσεων, ενώ οι υπόλοιποι απέμειναν επιτυχόντες, πλην όμως μη διοριστέοι.

Πρόσκληση
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΣΕΠ θα απευθύνει μέσα στις επόμενες ημέρες πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στους αδιόριστους παλαιότερων διαγωνισμών, προκειμένου να καταγράψει τον αριθμό και τις ειδικότητές τους.

Το υπουργείο σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ καταρτίζει και θα δημοσιεύσει μια πανελλήνια λίστα επιτυχόντων για κάθε ειδικότητα, κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά, για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Στη συνέχεια οι φορείς του δημοσίου που έχουν κενά και επιθυμούν την άμεση κάλυψή τους, θα κληθούν να ενημερώσουν το υπουργείο για τις ανάγκες τους, προκειμένου να τους διατεθεί προσωπικό από τους μη διοριστέους του 1998, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμοι στην ειδικότητα που χρειάζονται.

Ο πίνακας αυτός με τις διαθέσιμες θέσεις ανά ειδικότητα θα δημοσιευτεί από το ΑΣΕΠ, προκειμένου οι υποψήφιοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους (ηλεκτρονικά), επιλέγοντας τον φορέα της προτίμησής τους.

Διοριστέοι 2009

Ενας ακόμη διαγωνισμός «κλειστού τύπου» αναμένεται να εκδοθεί έως το τέλος του έτους. Με μια προκήρυξη που θα αφορά μόνο παλαιούς διοριστέους ΑΣΕΠ προτίθεται το υπουργείο Εσωτερικών να καλύψει 121 κενές θέσεις ΠΕ και ΤΕ σε διάφορους δήμους της χώρας, αλλά και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Δικαίωμα συμμετοχής στην Προκήρυξη θα έχουν μόνο όσοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ και φορέων που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ από 1-1-2009 και μετά, καθώς και όσοι έχουν διατεθεί προς διορισμό σε αντικατάσταση/αναπλήρωση των αρχικώς διορισθέντων υποψηφίων με απόφαση Τμήματος του ΑΣΕΠ που εκδόθηκε το ίδιο χρονικό διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το σύνολο των θέσεων οι 100 θα αφορούν πτυχιούχους ΑΕΙ και οι 21 ΤΕΙ, ενώ το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα ενισχυθεί με 48 νέους υπαλλήλους, τόσο στην κεντρική υπηρεσία του όσο και στα καταστήματα Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Πάτρας. Οι ειδικότητες θα είναι κυρίως διοικητικής και οικονομικής κατεύθυνσης.

 πηγή: http://www.ethnos.gr/entheta.asp?catid=23318

Διαβάστηκε 2184 φορές