Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2016 15:59

Α. Χαρίτσης: Μέσω ΕΣΠΑ θα αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε τόπου

Α. Χαρίτσης: Μέσω ΕΣΠΑ θα αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε τόπου

«Το υπουργείο Οικονομίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θέλει να δώσει τη δυνατότητα,  σε υφιστάμενους και νέους επιχειρηματίες, που επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν στον τομέα της αγροδιατροφής, να το πράξουν με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα». Αυτό δηλώνει ο  υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, σε άρθρο του,  στο ΑγροBusiness,  συμπληρώνοντας ότι η αγροδιατροφή/βιομηχανία τροφίμων είναι από τους κομβικούς στρατηγικούς τομείς,  που ενισχύονται μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Όπως αναφέρει ο υφυπουργός: «Η στήριξη των τομέων και κλάδων της οικονομίας που στηρίζονται και αξιοποιούν περαιτέρω τα προϊόντα της πρωτογενούς παραγωγής με υποδομές και κίνητρα τα οποία ενισχύουν την υγιή επιχειρηματικότητα, αποτελούν για μας ενέργειες προτεραιότητας. Στόχος μας είναι η αύξηση της πραγματικής απασχόλησης με την ενίσχυση της παραγωγικής και καλά αμειβόμενης εργασίας στο πλαίσιο της εμβάθυνσης του παραγωγικού συστήματος».

Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι ο αγροτοδιατροφικός τομέας, συνιστά μια αλυσίδα αξίας, δηλαδή ένα ευρύτερο σύνολο κλάδων και συνεργαζόμενων επιχειρήσεων που έχουν ως αποτέλεσμα ένα πιο ποιοτικό, πιο καινοτόμο, με περισσότερη προστιθέμενη αξία, τελικό προϊόν. «Μόνον έτσι η εξωστρέφεια της οικονομίας θα είναι βιώσιμη και αποδοτικότερη σε όρους ανταγωνιστικότητας και ισοζυγίου πληρωμών» συμπλήρωσε.

Διαβάστηκε 1723 φορές