Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016 13:47

Λόης Λαμπριανίδης: 16.000 θέσεις εργασίας από τον νέο αναπτυξιακό νόμο

Λόης Λαμπριανίδης: 16.000 θέσεις εργασίας από τον νέο αναπτυξιακό νόμο

Την πεποίθηση ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος αναμένεται να δημιουργήσει άμεσα 16.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή όσες προέκυψαν από τους δύο προηγούμενους μαζί, εξέφρασε, από τη Θεσσαλονίκη, ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας, Λόης Λαμπριανίδης, μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο του ΤΕΕ/ΤΚΜ.

«Οι ενισχύσεις είναι ύψους 4,5 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά στην Ελλάδα θα επενδυθούν 13 δισ. ευρώ, τα οποία αν ληφθούν υπόψη οι πολλαπλασιαστές που χρησιμοποιούν ξένοι φορείς, όπως το ΔΝΤ, στη χώρα θα "πέσουν" συνολικά περίπου 26 δισ. ευρώ. Δηλαδή, σχεδόν το 1/3 του χαμένου ΑΕΠ της Ελλάδας. Εκτιμώ πως εφόσον το ποσόν αυτό αντιστοιχεί στο 1/3 του ΑΕΠ, τότε αναλογικά από το 1,1 εκατομμύριο άνεργοι θα βρουν δουλειά περίπου 300.000» σημείωσε.

Ο κ. Λαμπριανίδης παρουσίασε τους στόχους του νέου Αναπτυξιακού Νόμου που είναι: η επενδυτική επανεκκίνηση, η αύξηση της απασχόλησης, η προώθηση της ισόρροπης και βιώσιμης ανάπτυξης, η γενικότερη επανακβιομηχάνιση της χώρας και η εξασφάλιση καλύτερης θέσης της χώρας στο Διεθνή Καταμερισμό Εργασίας.

Οι στόχοι επιδιώκεται να επιτευχθούν μέσω της: τεχνολογικής αναβάθμισης, διαμόρφωσης μία νέας εξωστρεφούς εθνικής ταυτότητας, βελτίωσης της θέσης της χώρας ως προς την ανταγωνιστικότητά της σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας και έντασης γνώσης και ενίσχυση συνεργασιών. Στις πολλές καινοτομίες του νέου Νόμου συγκαταλέγεται το πλαφόν της ενίσχυσης που μπορεί να λάβει ένα επενδυτικό σχέδιο (5 εκατ. ευρώ), επιχείρηση (10 εκατ. ευρώ), όμιλος (20 εκατ. ευρώ).

Διαβάστηκε 1318 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Είπαν και ελάλησαν...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων