Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016 16:38

Microsoft: Πρόσκληση στην ελληνική επιχειρηματικότητα

Πρόσκληση στις ελληνικές επιχειρήσεις να αγκαλιάσουν το πρόγραμμα ReGeneration, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να «ξεκλειδώσουν» τις δυνατότητές τους και να ξεχωρίσουν στην αγορά εργασίας», απεύθυνε ο .πρώην πρόεδρος της Microsoft Ευρώπης Jan Mulfheit, σε εκδήλωση της ομάδας των Global Shapers Athens Hub και του προγράμματος ReGeneration. Το πρόγραμμα ReGeneration, αποτελεί μια ενέργεια των World Economic Forum Global Shapers Athens Hub, και απευθύνεται σε πτυχιούχους νέους όλων των ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στην Ελλάδα. Είναι το πρώτο ολιστικό πρόγραμμα πρακτικής άσκησης, το οποίο προσφέρει επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη για ένα δυναμικό επαγγελματικό ξεκίνημα, μέσα από 6μηνη πρακτική άσκηση επί πληρωμή, καθώς και ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και κοινωνικής εργασίας σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Από την Ελλάδα 67 επιχειρήσεις έχουν ήδη συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ενώ περισσότεροι από 6.000 νέοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους μέσα από τις διαδικασίες και τις αξιολογήσεις του προγράμματος. Μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον, το πρόγραμμα συντελεί στην καταπολέμηση του φαινομένου διαρροής εγκεφάλων (″brain drain"), της αποχώρησης δηλαδή αξιόλογων ταλέντων από την Ελλάδα, αναζητώντας περισσότερες ευκαιρίες στο εξωτερικό, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται έμπρακτα από την Ελληνική Πρωτοβουλία (www.thehellenicinitiative.com) και την Coca-Cola εδώ και τρία χρόνια. Οι δύο χορηγοί συμβάλουν στην υλοποίηση του προγράμματος μέσω οικονομικής ενίσχυσης και μέσω παροχής τεχνογνωσίας σε επίπεδο επικοινωνίας, marketing και διαχείρισης ανθρώπινων πόρων, με στόχο την ενδυνάμωση και καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα του προγράμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα έχει ήδη καταγράψει σημαντικές επιτυχίες με το 80% των συμβάσεων να ανανεώνονται, πέραν του αρχικού χρόνου της πρακτικής άσκησης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο συνιδρυτής του ReGeneration Πάνος Μαδαμόπουλος - Μοράρης, προσκάλεσε ακόμη περισσότερες εταιρείες να ενταχθούν στην μεγάλη οικογένεια του ReGeneration, του προγράμματος «που προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία εκπαίδευσης και ανάπτυξης σε νέους, προκειμένου να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια και να πραγματοποιήσουν την σταδιοδρομία που ονειρεύονται, αλλά και μια ευκαιρία για τις εταιρείες να εντάξουν στο δυναμικό τους κατάλληλους υποψηφίους που διαθέτουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.»

Η διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων Coca-Cola Hellas, με ευθύνη για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα Νεκταρία Μητράκου, δήλωσε σχετικά: «Στην Coca-Cola πιστεύουμε ότι οι νέοι της Ελλάδας μπορούν να συμβάλλουν σε ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας με τις καινοτόμες ιδέες και την θέλησή τους να δουλέψουν σκληρά. Για αυτό και στηρίζουμε προγράμματα που έχουν ως στόχο να αναδείξουν τα ταλέντα τους, αλλά και να τους εφοδιάσουν με τις κατάλληλες δεξιότητες και γνώσεις, ώστε να κάνουν τα επαγγελματικά τους όνειρα πραγματικότητα. Από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε το πρόγραμμα ReGeneration, καθώς θεωρούμε ότι απαντάει σε μια μεγάλη ανάγκη που έχουν αυτή τη στιγμή οι νέοι μας, για να ξεκινήσουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στην Ελλάδα». Ο διευθυντής προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Μιχάλης Πρίντζος, σχολίασε: "Το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα ReGeneration, αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια καταπολέμησης του φαινομένου "brain drain", της αποχώρησης, δηλαδή, ολοένα και περισσότερων νέων επιστημόνων από την Ελλάδα, για χώρες του εξωτερικού. Η Ελληνική Πρωτοβουλία στηρίζει το ReGeneration, στο πλαίσιο και της δικής της δραστηριοποίησης της στον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και δεσμεύεται να συνεχίσει να υποστηρίζει αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία, δίνοντας ευκαιρία σε ακόμα περισσότερους νέους, να μείνουν και να εργαστούν στην Ελλάδα.» H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Microsoft Hellas και της kariera.gr

Το πρόγραμμα  Το πρόγραµµα αποτελεί µια ενέργεια των Global Shapers Athens Hub, πρωτοβουλία του World Economic Forum και απευθύνεται σε ταλαντούχους πτυχιούχους νέους όλων των ειδικοτήτων, µε μέγιστη εργασιακή εμπειρία 2 χρόνων μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους που ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στην Ελλάδα. Στόχοι του προγράμματος είναι: - η μείωση της νεανικής ανεργίας, - η γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στο τι χρειάζεται ο επιχειρηματικός κόσμος και στα εφόδια που έχουν οι νέοι καθώς ξεκινούν, - η καταπολέμηση του φαινομένου "brain drain", η αποχώρηση δηλαδή αξιόλογων νέων για το εξωτερικό θεωρώντας ότι δεν έχουν επιλογές στην Ελλάδα. Βασικά χαρακτηριστικά του ReGeneration είναι: - η προσφορά εξάμηνης αμειβόμενης πρακτικής άσκησης (750Euro/μήνα μεικτά για 6 μήνες συν τις προβλεπόμενες από το νόμο εργοδοτικές εισφορές) σε εταιρικό περιβάλλον, - η εντατική εξειδικευμένη εκπαίδευση, - η καθοδήγηση από καταξιωμένους επαγγελματίες του επιχειρηματικού χώρου στην Ελλάδα, - η εθελοντική εργασία σε ελληνικές ΜΚΟ ως προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Διαβάστηκε 2156 φορές