Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 18:00

Διευκρινίσεις από τη Ρ. Αντωνοπούλου για τις τοποθετήσεις προσωπικού σε σχολεία και κέντρα πρόνοιας

«Στις περιπτώσεις που οι δηλωθείσες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα θέσεις βοηθητικού προσωπικού σε σχολεία και κέντρα πρόνοιας έχουν ήδη καλυφθεί από το προσωπικό των δήμων, τότε οι ωφελούμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας θα μπορούν να τοποθετηθούν από τους δήμους σε συναφείς δραστηριότητες». Αυτό διευκρινίζει, μεταξύ άλλων, το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, αρμόδιας για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνιας Αντωνοπούλου, με αφορμή τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για τις τοποθετήσεις βοηθητικού προσωπικού σε σχολεία και κέντρα πρόνοιας, μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους δήμους της χώρας.

Όπως αναφέρει το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, «στο πλαίσιο της έναρξης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε 274 δήμους της χώρας, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, υπό τον πρόεδρό της Γ. Πατούλη, κατά την οποία οι δύο πλευρές συμφώνησαν να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην κάλυψη τοπικών αναγκών σε κοινωνικές υπηρεσίες. Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να καλυφθούν οι ανάγκες σε βοηθητικό προσωπικό σε σχολεία και κέντρα πρόνοιας από τους ωφελούμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, με την ιδιότητά της ως δικαιούχος των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συνεργάσθηκε με τη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας και τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας και προχώρησε στην καταγραφή των εν λόγω αναγκών.

Διαβάστηκε 1621 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2016 18:16