Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 18:19

Συμφωνία για χρηματοδότηση 300 εκατ. ευρώ στη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων

Συμφωνία για χρηματοδότηση 300 εκατ. ευρώ στη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων

Συμφωνία χρηματοδότησης συνολικού ύψους μέχρι 300 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων, υπέγραψαν η Εθνική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Η συμφωνία χρηματοδότησης βασίζεται στην τιτλοποίηση επιχειρηματικών απαιτήσεων, στην οποία προχώρησε προ διμήνου η Εθνική Τράπεζα, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικά μειωμένο κόστος άντλησης κεφαλαίων για χρηματοδότηση. Με βάση τις κινήσεις αυτές και τη συμφωνία που υπογράφηκε, το τελικό κόστος δανεισμού των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μειώνεται σημαντικά.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, υπεύθυνος της λειτουργίας της Τράπεζας στην Ελλάδα, Τζόναθαν Τέιλορ, τόνισε, κατά την υπογραφή της συμφωνίας, το ζωηρό ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τις Μεσαίες Επιχειρήσεις, που, όπως είπε, αποτελούν τον κορμό της ελληνικής οικονομίας και τον πυρήνα των προσπαθειών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα. Η συναλλαγή, είπε, αποτελεί το πρώτο βήμα βοηθείας προς μια μεγάλη τράπεζα για την επιστροφή της στις αγορές.

Το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, που μετείχε ενεργά στην προ διμήνου τιτλοποίηση της Εθνικής για δανειοδοτήσεις προς Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, τόνισε κατά την υπογραφή, μέσω του εκπροσώπου του, Αλεσάντρο Τάπι, ότι η νέα συμφωνία θα βοηθήσει σημαντικά την Εθνική Τράπεζα να αυξήσει τις χορηγήσεις της προς τις ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις μέσης κεφαλαιοποίησης που αποτελούν, όπως είπε, τη βάση της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστηκε 1605 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 18:26

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων