Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 16:39

Την αντίθεσή της στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εκφράζει η ΓΣΕΕ

Την αντίθεσή της στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εκφράζει η ΓΣΕΕ

Με το σύνθημα "ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ" η ΓΣΕΕ συνεχίζει να εκφράζει την πλήρη αντίθεση της στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, με αφορμή και τις αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών όλης της χώρας οι οποίοι αρνούνται να νομιμοποιήσουν πολιτικά το νόμο 4446/2016 που ορίζει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η ΓΣΕΕ μετά και την απόφαση του ΣτΕ να μην εφαρμοστεί το μέτρο συντάσσεται πλήρως με τις ενέργειες όλων συνδικαλιστικών οργανώσεων ενάντια στο νόμο 4446/2016 και κατηγορεί ταυτόχρονα την Κυβέρνηση ότι με το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων επιχειρεί να κάνει συνένοχη την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.

Η ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι «η γενίκευση της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή εξυπηρετεί κατευθυνόμενες επιδιώξεις την ίδια στιγμή που η συγκεκριμένη απόφαση παραβιάζει ευθέως και απροκάλυπτα το Σύνταγμα και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Τέλος, η Συνομοσπονδία κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι αγνοεί την κοινή θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εμπλεκόμενων εμπορικών φορέων(ΕΣΕΕ,ΓΣΕΒΕΕ,ΟΙΥΕ) που αντιτίθενται στο νόμο, προς όφελος των μεγάλων αλυσίδων και σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Διαβάστηκε 1192 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Είπαν και ελάλησαν...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων