Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 13:00

2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σάο Πάολο

2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σάο Πάολο

 Ξεκινά  το 2ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σάο Πάολο, μεταφέροντας στο κοινό της Βραζιλίας μία πανοραμική όψη της Ελλάδας μέσα από δώδεκα ελληνικές ταινίες.

     Το Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται από την Ταινιοθήκη της Βραζιλίας (Cinemateca Brasiliera) σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και τελεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στο Σάο Πάολο, θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 12 Νοεμβρίου.

     Μετά την περσινή πρώτη επιτυχία τού αφιερώματος, το οποίο παρακολούθησαν πάνω από 6.000 θεατές, φέτος (οι θεατές) θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικρού και μεγάλου ταινίες μήκους, καθώς και ντοκιμαντέρ. Μεταξύ αυτών, θα προβληθεί από τη συλλογή της Ταινιοθήκης η ολοκαίνουργια ψηφιακή αποκατάσταση της βωβής ταινίας «Κοινωνική Σαπίλα» του Στέλιου Τατασόπουλου, με μουσική επένδυση του Κ. Βήτα. Η αποκατάσταση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη διοργάνωση Documenta 14, την Ταινιοθήκη του Βελγίου (CINEMATEK) και την υποστήριξη του ΕΚΚ με συμπαραγωγό την COSMOTE TV.

     Στο φεστιβάλ θα προβληθούν οι εξής ταινίες: «Rom» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη (1989), «Ημερολόγια αμνησίας» της Στέλλα Θεοδωράκη (2012),«Exotica, Erotica, etc» της Ευαγγελίας Κρανιώτη (2015), «Μέγαρα» των Σάκη Μανιάτη και Γιώργου Τσεμπερόπουλου (1973), «Κοινωνική σαπίλα» του Στέλιου Τατασόπουλου (1931), «Μικρά Αγγλία» του  Παντελή Βούλγαρη (2013), «Φαντάσματα Πλανιούνται πάνω από την Ευρώπη» των Μαρία Κουρκουτά και Νίκη Γιάνναρη (2016), «Λουόμενοι» της Εύας Στεφανή, (2008), «Θηραϊκός όρθρος» των Σταύρου Τορνέ και Κώστα Σφήκα (1967), «Μπέττυ» του Δημήτρη Σταύρακα (1979), «Πρώτη ύλη» του Χρήστου Καρακέπελη (2011), «Ο μανάβης» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου (2013).

Διαβάστηκε 1410 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων