Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2018 17:11

Ο Εντ Σίραν, ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως το 2017

Ο Εντ Σίραν, ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως το 2017

Ο βρετανός τραγουδιστής και συνθέτης Εντ Σίραν είναι ο καλλιτέχνης που πούλησε τους περισσότερους δίσκους παγκοσμίως το 2017, ενώ ακολουθεί ο καναδός ράπερ Drake και η αμερικανίδα τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Φωνογραφικής Βιομηχανίας (IFPI).

Ο 27χρομος Σίραν, που διαδέχεται τον Drake στην πρώτη θέση της ετήσιας κατάταξης, γνώρισε "μια επιτυχία που σπάει τα ρεκόρ με το τρίτο του άλμπουμ, το "Divide", και τα σινγκλ "Shape of you", "Castle on the hill", "Galway Girl" και "Perfect", υπογράμμισε η IFPI.

Το άλμπουμ "Divide" κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2017 "και έγινε επανειλημμένα πλατινένιο σε 36 αγορές", ενώ το "Shape of you" ήταν "το τραγούδι με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο το 2017 και έγινε επανειλημμένα πλατινένιο σε 32 αγορές".

Ο Ντρέικ, πρώτος σε πωλήσεις παγκοσμίως το 2016, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση το 2017 χάρη στον δίσκο του "More life", που ήταν το άλμπουμ που ακούστηκε περισσότερο κατά τη διάρκεια του 24ωρου στις υπηρεσίες streaming μουσικής Apple Music και Spotify, τονίζει η IFPI.

Ακολουθεί τρίτη η Τέιλορ Σουίφτ με το έκτο της άλμπουμ "Reputation", παρότι κυκλοφόρησε μόλις τον Νοέμβριο του 2017.

Η IFPI, που εδρεύει στο Λονδίνο, καταρτίζει την κατάταξή της λαμβάνοντας υπόψη τις πωλήσεις δίσκων, τις επιγραμμικές πωλήσεις και τις ακροάσεις streaming. Αλλά η διεθνής ομοσπονδία δεν ανακοίνωσε τον συνολικό αριθμό πωλήσεων για τον καθένα από τους καλλιτέχνες.

Διαβάστηκε 315 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Είπαν και ελάλησαν...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων