Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018 15:44

Ηellas Ηouse: το πρώτο ελληνικό πολιτιστικό κέντρο στην περιοχή της Άπω Ανατολής

Ηellas Ηouse: το πρώτο ελληνικό πολιτιστικό κέντρο στην περιοχή της Άπω Ανατολής

Με συμμετοχή παραγόντων από τον χώρο του επιχειρείν, των τεχνών και του πολιτισμού τελέστηκαν στη Σαγκάη τα επίσημα εγκαίνια του Hellas House, του πρώτου και μοναδικού ελληνικού πολιτιστικού κέντρου στην περιοχή της Άπω Ανατολής, την Τρίτη 15 Μαΐου. Η νέα στέγη, για την προβολή του αρχαίου αλλά και του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, στεγάζεται σε ένα καλαίσθητο ιστορικό ευρωπαϊκό κτίριο της κινεζικής μητρόπολης. Το όλο εγχείρημα εκφράζει το όραμα των δημιουργών της για τη σύνδεση Ελλάδας και Κίνας και φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα νέο ορόσημο στην κοινωνική, πολιτιστική και επιχειρηματική ζωή της Σαγκάης, και να λειτουργήσει ως Global Leaders Club.
Την εκδήλωση εγκαινίων -η οποία σκοπό είχε να δώσει στους καλεσμένους μια πρώτη γεύση της πρωτοβουλίας του Ηellas Ηouse για την ανάδειξη του ελληνικού πολιτισμού, της γαστρονομίας και της φιλοξενίας- τίμησε με την παρουσία της η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, κόβοντας την παραδοσιακή κινεζική κόκκινη κορδέλα των εγκαινίων. Εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την πρωτοβουλία του Hellas House να διαδώσει την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά και εκτός συνόρων και ευχαρίστησε τους ιδρυτές του για το ευγενές και φιλόδοξο όραμα της δημιουργίας ενός μοναδικού κέντρου διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού στην Κίνα, με ένα τρόπο πρωτοφανή.
Συγκεκριμένα, η υπουργός δήλωσε: «Το Ηellas Ηouse προσφέρει "τα καλύτερα της Ελλάδας" που σχετίζονται με το πολιτισμό, τη φιλοξενία και τη γαστρονομία μας. Είναι ο ιδανικός χώρος παρουσίασης των μοναδικών θησαυρών της Ελλάδος, και συνάμα δελεάζει πραγματικά τους Κινέζους ταξιδιώτες να επισκεφθούν την όμορφη χώρα μας- ενώ παράλληλα ενισχύει την ισχυρή συμμαχία καθώς και μια νέα εποχή σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κίνας».
Στα εγκαίνια συμμετείχαν πολλοί αξιωματούχοι από την Ελλάδα και την Κίνα, μεταξύ των οποίων πρεσβευτές και τοπικοί αξιωματούχοι της Σαγκάης, καθώς και ηγετικά στελέχη διεθνών εταιρειών, επιχειρηματίες, προσωπικότητες του πολιτισμού και στελέχη των διεθνών και τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Το Grand Opening Gala διοργανώθηκε στο Eros Garden του Hellas House, όπου υποδεχόμενος τους καλεσμένους του, ο Παύλος Κοντομίχαλος, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Hellas Group, επισήμανε την επιθυμία του να κάνει γνωστή την ελληνική ολιστική εμπειρία που οδηγεί σε μια υγιέστερη και ευτυχισμένη ζωή, να εμπνεύσει τους επισκέπτες και μοιραστεί μαζί τους τη γνώση για όλα όσα σχετίζονται με τον ελληνικό πολιτισμό. Mετά από 15 χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ασία, η οικονομική κρίση της Ελλάδας το 2010 ήταν για τον κ. Κοντομίχαλο η αφορμή να στραφεί επιχειρηματικά σε δραστηριότητες που θα βοηθούσαν στην ανάδειξη του πολιτισμικού και γαστρονομικού πλούτου και την ομορφιά της Ελλάδας, της χώρας στην οποία μεγάλωσε και τόσο αγαπά.

Το Hellas House είναι η εκπλήρωση του οράματος της κας και του κου Κοντομίχαλου για ένα κέντρο στην Ασία που θα παρουσιάζει τα «καλύτερα» του ελληνικού πολιτισμού, της φιλοξενίας και της γαστρονομίας. Το πνεύμα, το σώμα, η διατροφή και το περιβάλλον αποτελούν τους βασικούς πυλώνες αυτού του εγχειρήματος, που στόχο έχει τόσο την σωματική υγεία όσο και την πνευματική ευεξία, κατά το λατινικό ρητό «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Διαβάστηκε 1606 φορές