Τρίτη, 27 Μαΐου 2014 11:46

Ξεκινά το 13ο Φεστιβάλ Χορού στις 9 Ιουνίου

«Οι Έλληνες χορογράφοι αποτελούμε αδιάσπαστο κομμάτι αυτής της δοκιμαζόμενης κοινωνίας. Κόντρα στο γκρίζο και αβέβαιο πολιτιστικό παρόν, επιμένουμε με τη συνεχή παρουσία και προσφορά μας στα πολιτιστικά δρώμενα και αποδεικνύουμε ότι ακόμα και σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας, συνεχίζουμε να δημιουργούμε».

Αυτό υπογράμμισε ο Πέτρος Γάλλιας, χορογράφος και πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, ανακοινώνοντας την έναρξη του 13ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, που φέτος θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά εξ' ολοκλήρου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 9 έως τις 29 Ιουνίου.

Εξήντα ένας χορογράφοι με 42 ομάδες χορού θα παρουσιάσουν, σε τρεις εβδομάδες, τις καινούργιες δουλειές τους πάνω στον σύγχρονο χορό, στην κεντρική σκηνή, το γκαράζ και το black box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται όλα τα έργα που προτείνονται στο σωματείο, έτσι ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε όλους τους χορογράφους να παρουσιάσουν το έργο τους αυτόνομα και χωρίς διαμεσολάβηση, ενώ οι συμμετέχοντες χορογράφοι προσφέρουν τα έργα τους στο Φεστιβάλ χωρίς αμοιβή.

Το 13ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, τη συνεργασία του Ελληνικού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO και του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη.
Το εισιτήριο για τις παραστάσεις είναι 8 ευρώ (κανονικό) και 5 ευρώ (φοιτητικό), ενώ το ημερήσιο ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Διαβάστηκε 1587 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων