Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 16:12

Πλήθος κόσμου και επωνύμων για το τελευταίο «αντίο» στην Τζένη Βάνου

Πλήθος κόσμου και επωνύμων για το τελευταίο «αντίο» στην Τζένη Βάνου

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης συγγενείς, φίλοι, αλλά και απλός κόσμος αποχαιρέτησαν σήμερα το πρωί, στο κοιμητήριο Ν. Σμύρνης τη σπουδαία ερμηνεύτρια Τζένη Βάνου, η οποία έφυγε από τη ζωή στα 75 της χρόνια την Τετάρτη, νικημένη από την επάρατη νόσο.

 

Η ερμηνεύτρια πολλών και μεγάλων επιτυχιών, όπως τα «Χίλιες βραδιές», «Σε βλέπω στο ποτήρι μου», « Σ' αγαπώ, σ' αγαπώ, σ' αγαπώ», «Αν είναι η αγάπη αμαρτία» και πολλά ακόμη, έφυγε από τη ζωή ύστερα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Για τη ντομπροσύνη της και τον καλό της λόγο, μίλησε η γνωστή ηθοποιός και φίλη τής Τζένης Βάνου, Βάσια Τριφύλλη, η οποία εκφώνησε τον επικήδειο λόγο: «Ήταν η μεγαλύτερη ψυχή που κατέβηκε στη Γη και μας τραγούδησε. Σ' ευχαριστούμε, με τη μοναδική σου φωνή, θα ταξιδεύει ο κόσμος για πάντα».

Παρατεταμένο όμως και δυνατό ήταν το χειροκρότημα του απλού κόσμου που είχε αρχίσει να συρρέει από το πρωί στο κοιμητήριο της Ν. Σμύρνης, καθώς ήταν πολλοί εκείνοι που ήθελαν να πουν το τελευταίο αντίο στη μεγάλη ερμηνεύτρια. Με ένα λουλούδι στο χέρι και με δάκρυα στα μάτια έλεγαν πόσο καλός και ανοιχτός άνθρωπος ήταν. «Σήμερα είναι όλη η Ν. Σμύρνη εδώ» έλεγαν χαρακτηριστικά κάποιοι.

Παρόντες στην κηδεία ήταν αρκετοί καλλιτέχνες. Ανάμεσά τους οι Μαίρη Λίντα, Τάκης Μουσαφίρης, Γιώργος Κατσαρός, Κώστας Πρέκας, Βάσια Τριφύλλη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Άντζελα Ζήλια, Άννα Φόνσου, Αντύπας αλλά και άνθρωποι από τον πολιτικό χώρο, όπως ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο δήμαρχος Ν. Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Νικήτας Κακλαμάνης και Σοφία Βούλτεψη και πολλοί άλλοι.

«Μεγάλη ιστορία η Τζένη. Ήταν πολύ αγαπημένη μου φίλη και μεγάλη τραγουδίστρια. Εγώ τη Τζένη τη λάτρεψα και την τραγούδησα πάρα πολύ γιατί μου άρεσαν τα τραγούδια της. Να είναι καλά εκεί όπου πάει» δήλωσε συγκινημένη η Μαίρη Λίντα κατά την είσοδό της στο Κοιμητήριο.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποχαιρετούμε σήμερα μία προσωπική μου φίλη από τα χρόνια της δημοσιογραφίας, μία σπουδαία ελληνίδα τραγουδίστρια. Η Τζένη Βάνου τραγούδησε με ψυχή και με συναίσθημα και ταυτίστηκε με τις ξεχωριστές φωνές και τα ξεχωριστά συναισθήματα χιλιάδων ανθρώπων, όλα τα χρόνια που ήταν στο τραγούδι. Ωστόσο, η δική της σφραγίδα ήταν βαθιά ανθρώπινη και συναισθηματική. Θα μας λείψει».

Στεφάνια στη μνήμη της Τζένης Βάνου έστειλε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ πολλά ήταν τα στεφάνια από ανθρώπους που τη γνώριζαν και συνεργάστηκαν μαζί της, όπως ο Μίμης Πλέσσας, ο Τόλης Βοσκόπουλος, ο Ζακ Ιακωβίδης, ο Γιώργος Νταλάρας, η Καίτη Γκρέυ, η Νάνα Μούσχουρη και πολλοί άλλοι.

Διαβάστηκε 3714 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων