Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 03 Νοεμβρίου 2013 20:22

"Έφυγε" ο Γιάννης Καλαμίτσης!

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Γιάννη Καλαμίτση, που έχασε σήμερα το μεσημέρι τη μάχη με το θάνατο. Ο γνωστός δημοσιογράφος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα με τα νεφρά του και τον τελευταίο καιρό η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί.


Ο αγαπημένος Έλληνας δημοσιογράφος, στιχουργός και θεατρικός συγγραφέας, γεννήθηκε στον Πειραιά το 1939 και ακολούθησε, αρχικά, το επάγγελμα του πατέρα του που ήταν έμπορος υφασμάτων και γυναικείων ενδυμάτων. Ξεκίνησε να σπουδάζει αρχιτεκτονική στον Καναδά αλλά εγκατέλειψε τον κλάδο. Έκανε διάφορες εργασίες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και έγραψε επιθεωρήσεις και στίχους που είχαν μεγάλη επιτυχία.
Διατηρούσε από το 1990 την πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή (06:00 με 08:00) με τίτλο Πρωινές χειρηλασίες με μεγάλη ακροαματικότητα (αρχικά στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, από το φθινόπωρο του 2006 στην ΝΕΤ και από 12/1/2009 στον REAL FM). Το καλοκαίρι του 2013 η εκπομπή του μετακινήθηκε στο πρωινό 7-10 του Σαββατοκύριακου, όπου και αναδείχθηκε ως μια από τις εκπομπές με τις μεγαλύτερες ακροαματικότητες της πρωινής ζώνης. Αποσύρθηκε οριστικά από το ραδιόφωνο το φθινόπωρο του 2013.
Ο Γιάννης Καλαμίτσης έγραψε πάνω από 400 τραγούδια, μερικά από τα οποία θεωρούνται στιχουργικά διαμάντια του ελληνικού ρεπερτορίου ("Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι", "Θα σ' αγαπώ", "Χώμα Ελληνικό" κτλ). Κάποια εξ' αυτών έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς συνθέτες όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Χρήστος Νικολόπουλος…

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς για την απώλεια του δημοσιογράφου Γ. Καλαμίτση έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ένας καλός φίλος, ένα ελεύθερο πνεύμα, ο δημοσιογράφος, θεατρικός συγγραφέας και στιχουργός Γ. Καλαμίτσης, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Αφήνει, ωστόσο, σε όλους μας παράδειγμα ήθους και εντιμότητας, αλλά και αθάνατα δημιουργήματα μιας ανήσυχης, αιχμηρής και ισχυρής πένας. Εκφράζω τη βαθιά θλίψη μου για την απώλειά του και τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους δικούς του».

Διαβάστηκε 2070 φορές