Σάββατο, 15 Μαρτίου 2014 16:15

Πρεμιέρα απόψε για τη «Λίμνη των Κύκνων»

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την πρεμιέρα της νέας παραγωγής μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), «Η Λίμνη των Κύκνων»,

με την υπογραφή του Ρενάτο Τζανέλλα, διευθυντή του μπαλέτου της ΕΛΣ. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ βρέθηκε στις τελευταίες σκηνικές πρόβες της παραγωγής. Τα τελευταία εικοσιτετράωρα πριν από την πρεμιέρα, οι πρόβες είναι στο κρισιμότερο σημείο: δοκιμάζονται τα ρούχα οι φωτισμοί, ενώ πλέον συμμετέχει και η ορχήστρα της Λυρικής στις σκηνικές δοκιμές. «Η πίεση τώρα είναι αρκετή», επισημαίνει ο Τζανέλλα κατευθυνόμενος προς τα παρασκήνια. Αεικίνητος σε όλη τη διάρκεια της πρόβας, παρακολουθεί από την πλατεία τους χορευτές του, σε κάποια σημεία κινεί τα χέρια του μαζί τους, ως άλλος μαέστρος, για να συντονιστούν μαζί του, πηγαίνει στα παρασκήνια για να επισημάνει κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες και μετά, πάλι πίσω στην πλατεία.

Μετά τον Καρυοθραύστη και τον Ρωμαίο και την Ιουλιέττα, ο Τζανέλλα έχει επιλέξει και πάλι να «πειράξει» την κλασική ιστορία και να της δώσει έναν πιο σύγχρονο τόνο. «Την κλασική Λίμνη των Κύκνων, την έχει φέρει στην εποχή μας», εξηγεί η Σταυρούλα Καμπουράκη, α' χορεύτρια του μπαλέτου της Λυρικής και εν προκειμένω, ο Άσπρος Κύκνος της β' διανομής και προσθέτει ότι έτσι η ιστορία για το κοινό θα είναι πιο οικεία.

Διαβάστηκε 3752 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων