Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 18:11

Ανοιχτά 33 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι σε όλη την επικράτεια για τη θερινή περίοδο, από τις 8:00 έως τις 20:00

Την πρωτοβουλία να ανοίγουν 33 μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι της χώρας από τις 8:00 έως τις 20:00, κατά τη θερινή περίοδο, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς,

από το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου διεξάγεται υπηρεσιακή σύσκεψη υπό τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνο Παναγιωτόπουλο, με τη συμμετοχή των διευθυντικών στελεχών του υπουργείου, που προΐστανται των 33 μουσείων και αρχαιολογικών χώρων στους οποίους θα εφαρμοστεί το πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης.

Ο κ. Σαμαράς έκανε ακόμα μία ανακοίνωση που, όπως σημείωσε, αναδεικνύει την κοινωνική διάσταση της πολιτιστικής πολιτικής της κυβέρνησης. «Όσοι συμπολίτες μας έχουν ενεργό κάρτα ανεργίας θα μπορούν να επισκέπτονται όλα τα μουσεία μας δωρεάν, ενώ σε λίγο αυτή η πολιτική θα επεκταθεί για τους ανέργους και σε άλλους πολιτιστικούς χώρους. Ο πολιτισμός είναι πηγή υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες, είναι κυριαρχικό στοιχείο της κοινής εθνικής μας ταυτότητας. Στον πολιτισμό έχουν όλοι δικαίωμα και καμία διάκριση δεν επιτρέπεται, κανένας αποκλεισμός δεν συγχωρείται» είπε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιωτόπουλος, αφού καλωσόρισε τον πρωθυπουργό «στο σπίτι του» (σ.σ. ο κ. Σαμαράς έχει διατελέσει υπουργός Πολιτισμού και έχει εγκαινιάσει το Μουσείο Ακρόπολης), επανέλαβε την πρόσκλησή του για επίσκεψη του πρωθυπουργού στο υπουργείο.

Διαβάστηκε 1646 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων