Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2016 17:11

Φεστιβάλ Ελληνικού Πολιτισμού στη Μόσχα

Φεστιβάλ Ελληνικού Πολιτισμού στη Μόσχα

Θεατρικές παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας, μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών και μίνι Ολυμπιακούς Αγώνες, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ελληνικού Πολιτισμού «Ακρόπολις», που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου, με την υποστήριξη του Δήμου Μόσχας, στον κήπο Ερμιτάζ της ρωσικής πρωτεύουσας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρωτεργάτης του φεστιβάλ, Γιάννης Πολίτοφ, ηθοποιός, σκηνοθέτης και performer, τόνισε πως το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει εκθέσεις φωτογραφίας, εργαστήρια ζωγραφικής, συναυλία με καλλιτέχνες από την Ελλάδα (Μήδεια Χουρσουλίδου από την Αθήνα, οι «No NAME band» με τον Κυριάκο Καραγιάννη και τη Χριστίνα Κακαγιάντη από τη Θεσσαλονίκη) και μουσικές εκδηλώσεις με Ρώσους καλλιτέχνες, ελληνικής καταγωγής.

Το κοινό που θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, μπορεί επίσης, να πάρει μια γεύση από την ελληνική και την κυπριακή κουζίνα, σημείωσε ο κ. Πολίτοφ.

Βασικοί στόχοι του φεστιβάλ, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, είναι η παρουσίαση της ελληνικής κοινότητας στη ρωσική πρωτεύουσα, αλλά και η προώθηση των διμερών σχέσεων, στο πλαίσιο του αφιερωματικού χαρακτήρα έτους 2016.

Όπως υπογραμμίζουν οι διοργανωτές, επιθυμούν «κάθε χρόνο, μια μέρα του φθινοπώρου, ο κήπος Ερμιτάζ να μετατρέπεται σε μικρή Ελλάδα». Στόχος των διοργανωτών, ανέφερε ο κ. Πολίτοφ, είναι οι επισκέπτες «να ξεχάσουν ότι βρίσκονται στο κέντρο της Μόσχας, αλλά με ένα "μαγικό" ραβδί να μεταφέρονται στην μοναδική- στον κόσμο- Ακρόπολη της Αθήνας».

Εξάλλου, το «Home Theater» θα διοργανώσει master-class για τα παιδιά, με θέμα «Οι άθλοι του Ηρακλή», στο οποίο ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τον εαυτό του στο ρόλο του Ηρακλή!

Ένα ξεχωριστό μέρος του προγράμματος θα είναι η υπαίθρια έκθεση έργων Ελλήνων καλλιτεχνών και μια έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Ελλάδα και οι Έλληνες».

Βασικός υποστηρικτής του φεστιβάλ είναι αλυσίδα γυμναστηρίων της Ρωσίας, που θα οργανώσει και τους μίνι Ολυμπιακούς Αγώνες.   

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστηκε 1617 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων